Muzika film i TV

Korni grupa se vraća na scenu

Korni grupa vraća se na muzičku scenu nakon višedecenijske pauze. Muzički sastav, jedan od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji, povratak će obilježiti koncertom u beogradskom Sava centru 30. novembra.

Osnivač Korni grupe, Kornelije Bata Kovač, obećava originalnu muziku.

“Smatrao sam da Korni grupa treba da se vrati na scenu, jer danas ne čujem da neko svira išta slično onome što smo mi radili. Imam energiju i ambiciju da radim, i našao sam ponovo saradnike sa kojima ću svirati muziku koja će da zazvuči drukčije od svih ostalih”, kaže Kovač.

Nastala 1968. godine u Beogradu, Korni grupa je spajajući rok, pop, klasiku i džez brzo osvojila Jugoslaviju brojnim hitovima kakvi su “Čovek i pas”, “Trla baba lan”, “Etida”, “Ivo Lola” ili “Divlje jagode”, da bi do prestanka rada 1974. godine, između ostalog, objavila i dva albuma “Korni grupa ” (1972) i “Not An Ordinary Life” (1974), koji danas uživaju veliko poštovanje ljubitelja progresive rok muzike širom svijeta. Bend se potom samo jednom nakratko okupio za turneju “Legende Yu Rocka” 1987. godine.

“Nisam razmišljao o tome da je prošlo 50 godina od osnivanja. Mogli smo da se okupimo i prije godinu dana ili kroz dvije. Nisam pristalica prisjećanja. U posljednjih 10, 15 godina bilo je toliko ljudi koji su stalno pitali zašto ponovo ne sviramo. Generalno volim muziku koju smo uradili, a smatram da je sada trenutak kada možemo ponovo da potvrdimo neko svoje mjesto u svijetu muzike na ovim prostorima”, objašnjava Kovač.

Bata i Dado su ranije ove godine obnovili saradnju
FOTO: GLORIA

Korni grupa će u Sava centru nastupiti u postavi: klavijaturista Kornelije Bata Kovač, gitarista Josip Boček i pjevač Dado Topić, dok će se basista Bojan Hreljac pojaviti kao specijalni gost. Novi članovi benda su basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.

Send this to a friend