Muzika film i TV

Kravic objavio 17 godina star duet sa Džeksonom

Leni Kravic je objavio novu fank pjesmu “Low” koja će se pojaviti na njegovom predstojećem albumu “Raise Vibration”. Fanove je ova pjesma posebno zaintrigirala jer je Leni pojedine dijelove otpjevao zajedno s legendarnim Majklom Džeksonom.

Iako su na prvo slušanje mnogi pomislili kako je Leni pokušao da imitira pokojnog kralja popa, popularni Amerikanac je jasno istakao kako je Džekson s njim otpjevao “Low”.

Kravic je oduvijek bio veliki fan Džeksona, a 2001. godine je ispunio svoje snove kada je dobio priliku da sarađuje s njim. Tada su i snimili zajedno dijelove pjesme “Low”.

Uoči objavljivanja 11. albuma mnogi pitaju Kravitca zašto odbija saradnju s modernim hitmejkerima, a on jasno ističe kako mora zadržati svoje pravo lice.

“Nikada nisam radio na takav način, pratio trendove ili radio šta ljudi misle da bi trebalo. Uvijek sam pravio muziku koja prirodno izlazi iz mene. Šta trea da radim? Napraviti zamku od pjesme? Ne, ja to ne volim. Moram da ostanem ja”, rekao je muzičar.

Njegov album “Raise Vibration” biće objavljen 7. septembra. Leni iza sebe ima deset albuma, 15 turneja te 14 filmova. Njegov posljednji album je “Strut” iz 2014. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=dGeOLhqRFcw

Send this to a friend