Muzika film i TV

Kristina Eplgejt dobila zvijezdu na Stazi slavnih

Kristina Eplgejt

Američka glumica Kristina Eplgejt dobila je zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih. Ovaj događaj bio je prvo javno pojavljivanje 50-godišnje glumice nakon što joj je dijagnostikovana multipla skleroza. A Eplgejt je imala posebnu poruku u onome što je nosila, posvećenu toj hroničnoj bolesti.

Možda je bilo teško da se vidi, ali glumica je zapravo napisala „FU MS“ (f*ck you MS) na vrhu svog manikira, obraćajući se bolesti koja joj je dijagnostikovana u proljeće 2021. godine.

Manikirka Vanesa Sančez ispričala je za medije da je Kristina željela da pošalje svojim manikirom poruku i to je, kako je rekla, i učinila. Glumica se na Stazi slavnih pojavila bosa, a društvo su joj pravili prijatelji i glumci Kejti Sagal i Dejvid Faustino.

Eplgejt (50), koja trenutno glumi u seriji „Dead to me“ izjavila je ranije da je najnovija sezona te serije vjerovatno i njena posljednja. Nije, doduše, rekla da se više neće baviti glumom.

Holivudska glumica se dugo godina borila sa rakom. Bila je na vrhuncu slave kada joj je sa samo 36 godina dijagnostifikovan rak dojke. Iako je isprva od svih krila tu informaciju, progovorila je o svemu dva mjeseca kasnije i istakla značaj ranog pregleda. Nakon liječenja, Kristini su odstranjeni jajnici i materica, kako rak ne bi napao i te organe.

Kristina je nakon bolesti promijenila stil života i ishranu, a osnovala je i organizaciju „Right Action for Women“, koja pomaže ženama koje su u rizičnoj grupi da plate testiranje i ispitivanja.

Send this to a friend