Muzika film i TV

Kusturica: Ne gledam televiziju, na Jutjubu vidim sve što mi treba

“Moje bilješke imaju intenzitet ličnog, kao što sve u umjetnosti mora da bude subjektivno, a kada postane objektivno, onda je to rijaliti. Zato ne gledam televiziju, gledam Jutjub jer tamo se vidi sve što meni treba, a sve što mi ne treba to se vrti 24 sata”, rekao je reditelj u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. On nastavlja da promoviše treću knjigu, naslovljenu “Šta mi ovo treba” i za nju kaže da ima smisla, jer se bavi živim ljudima i nečim što je bilo.

Umjetnik smatra da živimo u vremenu u kojem je sve naopačke.

“Mi se već 25 godina borimo da izvedemo dokaz da nismo samo mi krivi za taj rat, nego da je nastao kao posljedica nečega”, kaže Kusta.

“U mojoj knjizi je zabilježeno je da je Džordž Buš Stariji rekao da nijedna zemlja iz bivše SFRJ neće moći da uspostavi odnose sa SAD dok ne izađe iz Jugoslavije i da ne može biti da je Slobodan Milošević kriv za njen raspad, nego je nju rastavio onaj ko ju je sastavio”, naveo je proslavljeni reditelj i dodao da je problem tih Jugoslavija bio u tome, što su, kako bi naš narod rekao, sklapane “ozgo” a ne “ozdo”.

Kusturica je rekao da bi volio da snimi film o Jasenovcu, te da čeka da vidi kako će se okolnosti dalje na tu temu poklopiti.

“Znam da su se mnogi toj ideji obradovali, ali možete misliti koliko su se ražalostili ovi koji veruju da oni treba da uzmu pare i naprave neki drugi film. Film o Jasenovcu kasni mnogo decenija zbog našeg nemara prema svojoj tragediji. Imamo mi stratišta mnogo, a zbog podaništva prema politici izbjegavali smo da napravimo filmove o našim suštinskim i mitskim mjestima”, kazao je Kusturica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Poreznik
Gost
Poreznik

Mislio Sam da je na slici
Braco curka 😀

Boris
Gost
Boris

Previše misliš o nebitnim stvarima i opterećuješ glavu glupostima.

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Lična higijena mu nije baš jedna od jačih aduta.

ja i ti
Gost
ja i ti

A ti si cist i uspjesan blagos ti majci.

Boris
Gost
Boris

Ti si to htio biti intiman s njim pa znaš? 🙂

Mrgud
Gost
Mrgud

Dzaba se trpaš,srbin od tebe nikad.

Boris
Gost
Boris

On je uvijek bio Srbin, kao i Meša Selimović i Skender Kulenović, Mustafa Golubić i mnogi drugi. Džabe se ti trpaš, ali Amerikanac, Njemac ili Crnogorac pravi nikada nećeš biti. Možeš samo sve pseudo.

Mario
Gost
Mario

Evo “najbolji Srbin”Nemanja Kusturica.Do skoro si ulazio u dzamije,a sada u srpsku pravoslavnu crkvu.”Blago bratstvu”sa tobom.

Boris
Gost
Boris

Da mu nisi cio život svijeću držao pa znaš đe je ulazio? 🙂

Realno
Gost
Realno

Bravo Kusturice, treba napraviti film o Jasenovcu, ali i film o Srebrenica?

Boris
Gost
Boris

Pa pravi ti o Srebrenici. Ko ti brani?

Send this to a friend