Muzika film i TV

Kusturica: Ne smijemo zaboraviti bombardovanje, treba snimiti 500 filmova o tome

Reditelj Emir Kusturica kaže da je potrebno snimiti 500 filmova poput “Balkanske međe” kako se bombardovanje Savezne republike Jugoslavije ne bi zaboravilo.

“Veoma je važno da sadašnja generacija pamti tragediju koja se dogodila, ali to je teško postići. Da bi se sjećali, potrebno je napraviti 500 filmova o bombardovanju! Ta ostvarenja treba da budu rađena kao ona u Holivudu, ali je problem što zapadni fondovi koji sponzorišu takve filmove nikada to neće dozvoliti. Nažalost, kod nas se sve brzo zaboravlja, jer mladi ljudi nemaju istorijsku svijest”, rekao je reditelj za ruske medije.

Kusta je istakao da mu je drago što je svojom ulogom taksiste u filmu “Balkanska međa” dao doprinos ovoj ratnoj drami u režiji ruskog reditelja Andreja Volgina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DIZDAR
Gost
DIZDAR

A SMIJU LI TVOJE SARAJLIJE ZABORAVITI BOMBARDOVANJE, KUSTO? BILO BI POŽELJNO, A?

ehti
Gost
ehti

Snimi i o ubistvima i prevozu tijela Kosovara, pa betoniranju, da ih nikad ne nadju…Etničkom čišćenju, pa i Slobu jedan, kako je u islio da je Bog, supruga njegova, sin…Imaš materijala kod kuće.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nemanja je jedan duboko nesretan čovjek. Svoj narod izdati- nije lako živjeti s tim… Nego eto, daju mu para ovi kod kojih je prešao.. a on pare voli, to mu blaži duševne boli.

Mornar
Gost
Mornar

Tacno.Treba dovjeka da se stidite sto su vas bombardovali.

Boki
Gost
Boki

Koje bombardovanje?

srbalj
Gost
srbalj

emire, nisi ti srbin.

Jovanka
Gost
Jovanka

No sto je?

Titograd
Gost
Titograd

Ništa roba Jovanka. Eto to.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Naravno da nije, samo se nadam da neće prijeć kod nas

Send this to a friend