Muzika film i TV Reditelj o modernim načinima snimanja

Kusturica: Nije loša ideja da snimim film telefonom

Slavni reditelj Emir Kusturica, ne odbacuje mogućnost snimanja filma mobilnim tj. pametnim telefonom. Njega ne brine način na koji će snimiti ono što je zamislio, već kako će kasnije biti prikazano.

“Nije loša ideja da snimim film telefonom, ali problem će biti njegovo prikazivanje. Distribucija filmova u skoroj budućnosti uglavnom će se odvijati samo preko Netflix-a, a moje predviđanje je da će svaki veliki grad na ovoj planeti imati jedan ogromni prostor, kao što danas svi imaju po jednu operu, u kojem će se vrteti tri-četiri blokbastera. Na Zapadu ljudi još idu u bioskop, dok na Istoku ne ide više niko. U takvoj evoluciji, ideja izvođačke umjetnosti, odnosno muzičkih nastupa, jedina ima šanse da ostane u životu”.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
HomoSapiensRisto kontejnerAlanGen. DukljaninLibero7
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Risto kontejner
Gost
Risto kontejner

Ovo nije Emir, no Nemanja.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

U pravu si, šteta je bacati pare 😂 em si škrt em ti filmovi više ne valjaju.. da ne kažem čega💩

Alan
Gost
Alan

Emiru možeš da se samo sagneš i duboko nakloniš, ako ti i to dozvoli. Njegov opus je impozantan i u filmu, i u arhitekturi, a i kao pisac se pokazao talentovanim. Tvoj opus, šta je? Ništa osim zavisti na portalima. Jedan je Emir, a takvih kao ti, ko zna koliko i nakave koristi od njih.

HomoSapiens
Gost
HomoSapiens

Mogao si vala navesti neke naslove, ako ih znaš naravno.

Libero7
Gost
Libero7

Fin neki vojek

Send this to a friend