Muzika film i TV

Leblank: Djeca misle da sam Džoijev otac

Iako je prošlo 15 godina od završetka sitkoma “Prijatelji”, fama oko tog TV projekta ne jenjava. Glavni glumci Mat Leblank, Dejvid Švimer, Metju Peri, Lisa Kudrou, Kortni Koks i Dženifer Aniston, i dalje dobijaju pitanja kako od obožavalaca tako i od novinara na tu temu.

Leblank, koji je igrao Džoija Tribijanija, kazao je u emisiji Kelly and Ryan, da djeca na ulici prepoznaju kao oca priglupog Džoija.

“Prije nekoliko godina desilo mi se da je klinac od nekih 13 godina viknuo i rekao “Ličite na Džoijevog oca”, našalio se Leblank.

Kaže da je oduševljen što svake godine dođe nova generacija koja gleda seriju.

“Čini se da će uvijek biti neka nova generacija koja gleda tu seriju, a oni će se identifikovati sa svim problemima kroz koje smo mi prolazili u seriji. Mislim da je serija odlična, ponosan sam na nju i njen uspjeh”, rekao je on.

Dodao je da je prije nekoliko mjeseci radio na jednoj od emisiji i na snimanju mu je prišao čovjek koji ga je nazvao “Džoi”.

“Imitirao je Džoija i tako me pozdravio. Bio sam iznenađen što se serija još uvijek vrti svuda”, rekao je.

Leblank se ulogom u “Prijateljima” proslavio širom svijeta. Serija je premijerno prikazana 1994. godine, a posljednja sezona emitovana je 2004.

Serija se sada emituje na Netflixu, a Leblank je Džimiju Falonu priznao da nije znao da ju je preuzela ta popularna TV mreža, te da mu je teško da je gleda.

“Čini da se osjećam kao da imam sto godina”, rekao je Leblank.

Na Džimijevo pitanje šta je uzeo sa seta kao uspomenu, glumac je rekao:

“Tonu keša”, a potom dodao: “Uzeo sam loptu za fuzbol iz Džoijevog i Čendlerovog stana i tablu za crtanje koja je visila na vratima. Na njoj je uvijek bio crtež, a crtao ga je električar”.

Leblank igra u sitkomu “Čovjek sa planom” čija treća sezona počinje 4. februara.

Send this to a friend