Muzika film i TV Arijana Grande nije uspjela da osvoji nijednu nagradu

Lijam Galager rok ikona, debakl Arijane Grande na dodjeli MTV nagrada

Dodjela muzičkih nagrada MTV EMA za 2019. godinu održana je proteklog vikenda u Španiji u Sevilji, gdje su se okupili vodeći muzički umjetnici današnjice. Dodjela ovih nagrada se smatra najvećim muzičkim događajem na Starom kontinentu, a noć će biti upamćena po pjevačici Arijani Grande, koja je predvodila ovogodišnje takmičenje sa sedam nominacija, ali nije uspjela da osvoji nijednu nagradu, što se nikada dosad nije desilo u istoriji ovog takmičenja.

Ona se susrela s jakom konkurencijom u kategoriji najbolji umjetnik, gdje su joj konkurenti bili Majli Sajrus, Tejlor Svift, Šon Mendez i Džej Baldvin, a u međuvremenu nove muzičke zvijezde kao što su Bili Ajliš i Lil Nas Iks bili su u kategorijama najboljih novih izvođača. Ajliševa je uspjela da se okiti nagradama, dok je njen kolega otišao kući praznih ruku. U kategoriji za najboljeg umjetnika briljirao je Šon Mendez.

Ceremoniju dodjele nagrada je vodila Beki Dži, a publika je mogla da uživa u nastupima izvođača kao što su Hejlsi, Nial Horan, Dua Lipa, Ava Maks, “Green Day” i mnogih drugih.

Na ceremoniji u Sevilji zvijezda sastava “Oasis” Lijam Galager primio je nagradu za ikonu rokenrola, koja se tradicionalno dodjeljuje počasno velikanima ovog pravca.

Slavni muzičar je u svom stilu tokom govora rekao da mu je drago što je MTV prepoznao njegovu genijalnost, a nakon toga je odsvirao dvije pjesme, od kojih je jedna bila kultni klasik “Wonderwall”, a druga novi solo singl “Once”.

Mlada pjevačica Bili Ajliš, koja je bila top tema svih portala zbog novog popularnog singla “Bad Guy”, osvojila je dvije nagrade – za najbolji singl i najboljeg novog umjetnika.

Tejlor Svift, koja nije bila prisutna, krunisana je za najbolju umjetnicu iz SAD, a takođe je dobila i priznanje za svoj novi singl “Me”, koji je prvi najavni singl sedmog studijskog albuma “Lover”. Zvijezda pop zvuka iz Koreje, grupa BTS, dobila je nagrade za najbolji živi nastup i za najbolje obožavaoce.

Svečanoj ceremoniji dodjele MTV EMA nagrada prisustvovali su brojni poznati, a najviše pažnje privukao je fudbaler Kristijano Ronaldo, koji se crvenim tepihom prošetao s partnerkom Georginom. Ronaldo se, kao i uvijek, odlučio za sportsku eleganciju, dok se zanosna Argentinka odrekla tipičnog glamura, te je obukla jednostavnu plavu haljinu koja je istakla njene obline.

Pobjednici po kategorijama

Najbolji umjetnik: Šon Mendez
Najbolji umjetnik iz SAD: Tejlor Svift
Najbolji britanski umjetnik: Little Mix
Najbolja pjesma: Bili Ajliš “Bad Guy”
Rok ikona: Lijam Galager
Najbolji novi umjetnik: Bili Ajliš
Najbolja saradnja: Rosalija i Džej Balvin
Najbolji video-spot: Tejlor Svift
Najbolji živi nastup: BTS
Najbolji rok nastup: “Green Day”
Najbolji hip-hop: Niki Minaž
Najbolji obožavaoci: BTS

Send this to a friend