Muzika film i TV Uvijek je dobijala ozbiljnije uloge

Ljiljana Stjepanović: Nikada me nisu vidjeli kao ljepoticu

Legenda jugoslovenskog glumišta, Ljiljana Stjepanović, kaže da je gluma njen lijek. Profesija kojom se bavi, iako je u penziji, pomažu joj da se osjeća bolje i ističe da ne podržava tezu “Jedini gore od biti glumac, jeste biti glumica”.

“To su gluposti. Presrećna sam što radim ovaj posao, obožavam ga i diže me iz mrtvih. Bila sam u jako lošem fizičkom stanju, ali kada stanem na scenu bolest ne postoji. Gluma mi daje energiju i snagu”, kaže proslavljena glumica koja je podžala je svoju najstariju unuku da krene njenim stopama.

“Zašto bih ja svoje dijete, koje obožavam, svoju najstariju od četiri unuke, savjetovala da se ne bavi glumom? Razumijem donekle taj negativan stav o bavljenju glumom, ali za mene su to gluposti. Mene gluma ispunjava. Ako radiš nešto što te ne ispunjava, ize’m ti život”, navodi Ljiljana.

Mnoge uloge koje je željela, nisu joj zapale. Šali se da kako zbog specifične boje glasa nikada nije birana da igra ljepotice.

“Ljepotice mi nikada nisu dali, ne znam zašto mi uvijek babe daju da igram (smijeh). Igrala sam razne uloge, ali zbog ovog mog glasa i energije najviše sam igrala malo ozbiljnije uloge. Nije meni to smetalo”, objašnjava Ljiljana.

Nada se da će uskoro sa prikazivanjem početi nova serija koju je ljetos snimala, a u kojoj ima neobičnu ulogu.

“Trebalo bi da krene da se prikazuje serija koju sam prošlog ljeta snimala. U pitanju je serija Nek ide život i u njoj tumačim ulogu jedne majke koja podvodi ćerku. Zanimljiva je serija. Kratko traje i divna je ekipa, igraju mladi glumci. Divno smo sarađivali dok smo snimali i mislim da je svaka epizoda priča za sebe. Biće to zanimljivo gledaocima, naročito mladima”, kaže Ljiljana.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
VeskoBudimo realniNikola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesko
Gost
Vesko

Legenda? Ako je ona legenda YU glumišta, koji izraz upotrijebiti za Milenu Dravić, Ružicu Sokić, Nedu Arnerić, Oliveru Marković, … ?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Биће да је због гласа.

Nikola
Gost
Nikola

I zasto bi?

Send this to a friend