Muzika film i TV

Ljubivoju Ršumoviću nagrada za životno djelo

ljubivoje-rsumovic-1429107090-57202.jpg

Za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za djecu nagrađena je Valentina Hamović za knjigu “Neprekidno djetinjstvo”, u izdanju “Zmajevih dječijih igara”.

Plaketu “Sima Cucić” dobili su: Đorđe Pisarev za knjigu “Pozna večera za gospođu Fibi”, Gordana Vlajić za knjigu “Zaistinska srpska bajka” i Mladen Dražetin (posthumno) za ukupan doprinos afirmaciji književnosti za djecu.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: prof. dr Tihomir Petrović (predsjednik), prof. dr Predrag Jašović (potpredsjednik) i književnik Radovan Vlahović, direktor i osnivač BKC-a.

Književnu manifestaciju “U čast Sime Cucića”, rodonačelnika književne kritike književnosti za djecu kod Srba, “Banatski kulturni centar” organizuje 5. novembra i ona je dio projekta Opštine Novi Bečej, koja je na konkursu Ministarstva kulture proglašena za “Grad u fokusu”.

U okviru programa “U čast Sime Cucića” biće predstavljena knjiga “Puna kola priča” autorke Danice Bandić (1871–1950), “tetka Dane” ili “čika Jove u prozi”, koju je priredila Gordana Maletić, a objavio BKC.

Specijalni gost programa biće Anđela Unković, pobjednica 42. Pjesničke štafete Gradske biblioteke “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina.

Send this to a friend