Muzika film i TV

Lupin se vraća na Netflix

Pet mjeseci nakon što je postao jedan od najpopularnijih ovogodišnjih streaming hitova, “‘Lupen” (Lupin) se vraća u petak svojim obožavateljima koji očajnički žele da otkriju šta će biti sa šarmantnim gospodinom lopovom kojeg igra glumac Omar Saj.

Netflix je u januaru objavio samo prvih pet epizoda serije, nadahnute romanima Morisa Leblanca s početka 20. vijeka, pošto je pandemija prekinula snimanje.

Omar Saj glumi Asrna Diopa, obožavatelja tih romana koji koristi Lupenov lik kako bi se osvetio za smrt oca.

Kombinacija harizmatičnog glumca, pariskih kulisa i rasnih odnosa u pozadini učinila ga je prvim pravim hitom snimljenim u Francuskoj za Netflix, koji mnogo ulaže u toj zemlji.

Uprkos pobjedničkim sastojcima, i sam Saj je djelovao prilično zbunjeno kad su ga pitali zašto je toliko popularan.

“Zaista ne znam!“, rekao je uz osmijeh novinarima na okruglom stolu Netfliksa.

„Kada se ovako nešto dogodi, treba to prigrliti i ne pokušavati razumjeti. To je jednostavno predivno, jako sam srećan i uzbuđen“, rekao je.

Sinhroniziran na 15 jezika, titlovan na još 30, „Lupen“ je u januaru bio na vrhu Netfliksove liste najgledanijih serija u desetak zemalja i postao prva francuska serija kojoj je to pošlo za rukom u Sjedinjenim Državama.

„Lupen“ je dao podsticaj i francuskim knjižarama. Nova izdanja klasika Morisa Leblanka prodata su u više od 100.000 primjeraka od januara, objavio je izdavač Hachette.

Send this to a friend