Muzika film i TV

Madona slavi Jovanku Orleanku u svom novom spotu

Madonin novi studijski album izlazi sljedećeg petka, a kraljica popa nas je već počastila sa nekoliko singlova koji su najavili dugooočekivano četranesto po redu muzičko ostvarenje ove pop ikone.

Međutim, kao trideset godina od početka svoje karijere, Madona ne prestaje da šokira i izaziva pažnju i oštre reakcije javnosti svakim novim projektom. Tako je pored do sada objavljenih singlova kraljica popa objavila najnoviji video za pjesmu Dark Ballet!

Režiser spota je više puta nagrađivani Emmanuel Adeji, a glavnu ulogu u spotu ovoga puta nema pjevačica, već Mykki Blanco koja tumači ulogu Madonnine omiljene Jovanke Orleanke.

“Borila se protiv Engleza i pobijedila, ali Francuzi svejedno nisu bili srećni. I dalje su je osuđivali. Govorili su da je muškarac, govorili su da je lezbejka, govorili su da je vještica, i na kraju su je živu spalili. Ona se nije plašila ničega, a tome se divim , napisala je Madonna u zvaničnom saopštenju prije objavljivanja spota.

Sam spot je prava mračna poslastica, a pored tmurne i jezive priče prikazuje nevjerovatne istorijske građevine nekadašnje Evrope pomiješane sa religijskom tematikom koja se prožima kroz čitav video.

Send this to a friend