Muzika film i TV

Madonin govor u čast Arete Frenklin naljutio svijet: Ne želimo više da te gledamo

Madona jeste ikona muzičke industije, ali zbog govora koji je održala sinoć na ceremoniji MTV VMA postala je najomraženija zvijezda večeri.

Naime, Madona je imala bitnu ulogu tokom ceremonije. Pjevačicu su zamolili da održi govor u čast preminule Arete Frenklin, a potom i dodijeli nagradu za najbolji video. Međutim, sudeći po reakciji publike i fanova, Madona definitivno nije uradila dobar posao.

Naime, kraljica popa je u govoru koji je trajao 10 minuta iskoristila priliku da se prisjeti početaka svoje karijere kao pjevačice i plesačice. Svi su očekivali da će pričati o soul divi koja je umrla prošle nedjelje u 76. godini poslije teške bolesti, međutim Madona je uglavnom pričala o sebi.

Pričajući o svojoj karijeri i anegdotama iz života, Madona je pomenula Aretu tek jednom, i to pričom o audiciji na kojoj je pjevala upravo njenu pjesmu.

“Areta Frenklin je promijenila kurs mog života. Napustila sam Detroit sa 18 godina i 35 dolara u svom džepu. Moj san je bio da postanem profesionalna pjevačica. Tada sam odlučila da nastupim na jednoj audiciji sa Aretinom pjesmom,” rekla je Madona.

Bio je to trenutak kada je publika aplaudirala na pomen preminule pjevačice, ali Madona nije uspjela da popravi utisak bez obzira na priču o svom životu.

Send this to a friend