Muzika film i TV

Majkl Džekson: Slatko gorki ukus slave

Američki pjevač, kojem bi ovog mjeseca bilo 60 godina, skupo je platio cijenu popularnosti: usamljen na vrhu i izobličen od plastičnih operacija, vjerovao je beskrupuloznim savjetnicima i ljekaru koji ga je na kraju odveo u smrt.

Da je živ, Majkl Džekson bi 29. avgusta napunio 60 godina. Ali muzičar, koji je na vrhuncu karijere bio kralj popa i najveća svjetska zvijezda s više od 750 miliona prodatih albuma i 13 osvojenih Gremija, istovremeno i čudak izobličen od plastičnih operacija, umro je u junu 2009. u 50. godini od prevelike količine propofola, snažnog anestetika koji je uzimao zajedno sa sredstvom protiv anksioznosti i ljekovima za nesanicu.

Taj smrtonosni koktel dao mu je doktor Konrad Mari, 58-godišnji kardiolog kojeg je Džekson angažovao da boravi uz njega šest noći nedjeljno i pomogne mu da se naspava dok su trajale naporne probe za unaprijed rasprodatih 50 koncerata turneje “This Is It”. Zbog nesavjesnog ljekarskog odnosa prema pjevaču on je završio na sudu, gdje je dokazano da je počinio 17 teških grešaka od kojih je svaka mogla dovesti do katastrofalnih posljedica.

Dobio je četiri godine zatvora, odslužio je dvije, a nedavno se opet obreo u javnosti sa skandaloznim optužbama protiv Majklovog oca i menadžera Džoa Džeksona, koji je krajem juna umro od raka pankreasa.

Konrad tvrdi da je Džo sina u mladosti hemijski kastrirao kako dječak ne bi ušao u pubertet i mutirao, jer bi tako izgubio karakteristični visoki glas.

“Džo Džekson jedan je od najgorih očeva u istoriji i nadam se da će iskupljenje pronaći u paklu”, kaže Mari.

Da je s ocem prošao svojevrsnu golgotu, ni Majkl nije skrivao. U dokumentarcu “Living with Michael Jackson”, koji je 2003. snimio Martin Bašir, pjevač je opisao kako ga otac nije tukao samo kaišem, nego i kablovima i svime što mu se našlo pri ruci.

“Znao je da me baci svom snagom u zid. Lako je gubio živce… Bilo je veoma gadno”, izjavio je u filmu.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend