Muzika film i TV

Marić: Ono što je nekada bio crni film, danas su to rijalitiji

Novinara, pisca i TV lice, Milomira Marića, javnost nerijetko osuđuje jer je u Srbiji, a i u region, doveo rijaliti šou program “Parovi”. TV format kroz koji su prošli bivši i sadašnji kriminalci, pjevačice na zalasku karijere, starlete sumnjivog morala, koji se gleda i u Crnoj Gori, za Marića predstavlja ogledalo društva u kojem živimo.

“Ono što je nekada bio crni film, to su sad ovi rijaliti programi, neprerađeni život, žrtve tranzicije, ljudi sa margine. To su junaci današnje literature. Rijaliti učesnici su likovi koji se ljudima dopadaju, izgleda da tu ima više istine nego u domaćim filmovima i serijama”, kaže Marić.

Oko pomenutog rijalitija u srbijanskim medijima se često dizala prašina, a mnogi se i dan danas zalažu za njegovo ukidanje.

“Mislio sam da ću u svijet da izađem kao pametan čovjek, intelektualac. Moju knjigu „Djeca komunizma“ prevodili su na mnoge jezike, pisali su o meni i trebalo je da me lansiraju kao svjetskog pisca. Ali onda se desi taj rat i to se nije ostvarilo. Međutim, zahvaljujući „Parovima“ ušao sam u moj omiljeni magazin Veniti fer, gdje su napisali ovako: „Čovjek koji je mogao da bude srpski Truman Kapote odlučio je da napravi najveće đubre na svijetu”, iskren je Marić.

5 Komentara na "Marić: Ono što je nekada bio crni film, danas su to rijalitiji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend