Muzika film i TV

Marija Perović: Grudi su simbol opstanka društva

Marija Perović snimila seriju "Grudi"

Crnogorska rediteljka Marija Perović, nedavno je u Nikšiću završila snimanje serije “Grudi”. Riječ je o porodičnoj mini seriji čija je radnja smještena u maloj gradskoj sredini. Likovi su pripanici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare u toj ulozi.

“Nijesam sigurna koja od tema ‘Grudi’ i na koji način će biti primljna kod publike, ali jedna od onih koja je nama važna jeste – bolest. Ona se liječi, a za izliječenje, nakon volje i ljekova, katkad je potrebna podrša i ljubav”, objašnjava Marija.

Rediteljka ističe da si grudi simbol života, opstanka i društva.

“Grudi sam u seriji predstavila kao jedan od elemenata i posrednih motiva priče o promjeni, prijateljstvu, sazrijevanju i odlukama glavnih junaka”, kaže Marija.

Glumačku ekipu čine brojna poznata imena iz bivše Jugoslavije: Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Dubravka Drakić, a Marija objašnjava i čime se rukovodila prilikom odabira:

“Šarmom,uvjerlivošću, talentom, neposrednošću, ali i međusobnom komunikaijom. Imala sam sreću, a to sam mogla da pretpostavim, da su svi izuzetno profesionalni i da im je stalo”.

Osim borbe sa bolešću, koja je izlječiva, “Grudi” su generacijska, duhovita i savremena priča. Moto projekta je da svaka žena ima pravo da sa svojim životom radi šta želi.

Mariju počekuje postprodukcija, a serija će postati i film jer, kaže rediteljka, “priča ima dobar potencijal i za edukaciju i za eksploataciju”.

 

Send this to a friend