Muzika film i TV

Marija Šerifović u muzeju ABBA

Ukoliko je neko posjetio muzej “ABBA” u Stokholmu i pažljivo pogledao kompletnu postavku, mogao je da primijeti da se tamo nalazi i lutka s likom srpske pop pjevačice Marije Šerifović.

Pobjednica “Eurosonga” 2007. u Helsinkiju s pjesmom “Molitva”, nije slučajno dobila mjesto u ovom muzeju. Njena figura krasi kutak zajedno sa belgijskom pjevačicom Sandrom Kim i kontroverznom Izraelkom Danom Internešenal, koje su takođe trijumfovale na najvećem i najprestižnijem evrovizijskom muzičkom takmičenju.

Belgijanka je imala 13 godina kada je 1986. pobijedila, a Dana Internešenal, jedna od najpoznatijih transseksualnih osoba na svijetu, čije je pravo ime Šaron Kohen, na “Pjesmi Evrovizije” je bila prva 1998. sa kompozicijom “Diva”.

Muzej u čast švedske pop grupe “ABBA” otvoren je 2013. i predstavlja jednu od turističkih atrakcija Stokholma. Bjorn Ulvaes, Beni Anderson, Ani-Frid Lingštad i Agneta Feltskog, svjetsku popularost stekli su poslije ubjedljive pobjede na “Pjesmi Evrovizije” 1974. u Brajtonu s pjesmom “Waterloo”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend