Muzika film i TV

Marijina Molitva u top 10 najboljih evrovizijskih pjesama svih vremena

Jedina srpska evrovizijska pobjednica Marija Šerifović dobila je ogromno priznanje britanskog “Independenta”, koji je pjevačicu i pjesmu “Molitva”, sa kojom je osvojila Evropu 2007. godine, svrstao među top 10 najboljih pobjedničkih pjesama svih vremena.

“Independent” kompoziciju opisuje kao “dramatičnu baladu” i “modernu operu”.

Novinari britanskog lista analizirali su sve numere koje su pobijedile otkad takmičenje postoji i napravili listu od najboljih do najgorih, a Marijina pjesma se našla na 10 mjestu.

Prve dvije pozicije zauzeli su Šveđani, najbolja je legendarna ABBA i pjesma “Waterloo”, a slijedi švedska pjevačica Lorin sa numerom “Euphoria”, na trećem mjestu sa pjesmom “Rise like a phoenix” je austrijska pjevačica Končita Vurst, britanska pop-rok grupa “Katrin end d vejvs” i numera “Love shine a light” zauzima četvrtu poziciju, a petu Selin Dion i pjesma “Ne partez pas sans moi” sa kojom je predstavljala Švajcarsku 1988. Pjesma “Sattelit” njemačke pjevačice Lene Majer proglašena je za najgoru evrovizijsku numeru i pripalo joj je 66. mjesto.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
SaniHijoPrčanusmne
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sani
Gost
Sani

Lorin i pjesma Euforija, definitivno najbolje.

Prč
Gost
Prč

Medju top 10 se morao naci i toto kotunjo sa ujedinjenom evropom,al im ocigledno nije interesantna zbog bregzita.i da je srece svaka evrovizija bi morala imati makar u revialnom dijelu,pjesmu koja ce promovisati ujedinjeje evrope i smanjivati nacionalisticku ideologiju koja evo vidimo iz dana u dan sve vise uzima maha.dok se ista evrovizija koristi za propagiranje nekih drugih vrijednosti,pa valjalo… Više »

anusmne
Gost
anusmne

a cg u top 10 najgorih

Hijo
Gost
Hijo

Cast izuzecima, ali ovo kic takmicenje je sve prije nego smotra kvalitetne muzike. Rambo je ocijenjen lose, jer je ostao neshvacen ispod-prosjecnom auditorijumu Eurosonga.

Send this to a friend