Muzika film i TV vraća se na muzički scenu

Marko Prentić: Nadam se da će Ukus pelina inspirisati mnoge

Marko Prentić nekadašnji član grupe No name objavio je danas numeru “Ukus pelina”.

“Pjesma ‘Ukus pelina’ nastala je po stihovima umjetnice pjesnikinje Maje Perfiljeve. Kada sam upoznao Maju na jednom muzičkom događaju nisam mogao sakriti oduševljenje i pomenuti joj da su neke od legendarnih pjesama za koje je napisala stihove kao’ Da sam ja netko’, ‘Balada’ ‘Sanjam’ od Indexa jedne od mojih najdražih uz koje sam odrastao iz kojih i danas crpim inspiraciju. Ubrzo nakon toga je uslijedio poziv da svojim nastupom budem dio njene pjesničke večeri tako da se dalje razvila ideja da upravo za tu priliku stvorimo zajedničku pjesmu. ‘Ukus pelina’ tekst koji je dio Majine knjige je ostavio snažan utisak na mene pa se muzika koju sam komponovao za nju potpuno prirodno desila. Naučio sam mnogo iz ove saradnje i vjerujem da će me to pratiti u nastavku karijere. Autor aranžmana je sjajni muzičar Pippo Corvino koji je stvorio divnu atmosferu u pjesmi koja apsolutno prati muziku i tekst”, kaže Marko u razgovoru za CdM.

Snimanje spota je trajalo tri dana na lokacijama Ade Bojane, Lovćena i Žabljaka.

“Pored vremenskih uslova koji nisu bili idealni uživao sam u svakom trenutku snimanja, obzirom da je i ekipa bila na visini zadatka kako profesionalnošću tako i raspoloženjem. Cilj je bio ispratiti ispratiti emociju i priču pjesme i mislim da smo režijom Miodraga Markovića i scenariom Isidore Mijanović uspjeli u tome i zaista dobili kvalitetan projekat”.

Marko se nada da će ‘Ukus pelina’ inspirisati mnoge i da će publika uživati u pjesmi i spotu.

“Posljednjih mjeseci pripremam koncert koji će se održatii 18. marta u okviru gitarskog festivala ‘Dani gitare’ u Podgorici. Srećan sam jer ću se prvi put predstaviti publici svojim instrumentalnim kompozicijama i podijeliti jedan dio svog stvaralaštva na kojem sam radio nekoliko godina unazad”, dodaje Prentić.

M.D.

Send this to a friend