Muzika film i TV treći dio serijala

Marvel napokon pokrenuo produkciju filma Deadpool 3

Dugočekani treći dio serijala “Deadpool” o maskiranom osvetniku prljavog jezika i još prljavijih, misli napokon je počeo produkciju, ali sada pod okriljem studija Marvel.

Rad na trećem Deadpool filmu sa Rajanom Rejnoldsom ispod crveno-crne maske nakon brojnih problema, uglavnom pravne prirode, zvanično je potvrđen piše portal Digital Spy.

Nakon više od godinu dana tišine, objavljeno je da sestre Vendi i Liza Molnoks dobile zadatak pisanja scenarija za film, što je prva konkretna vijest koju smo dobili o projektu od vremena kupoprodaje studija Fox.

Lik Deadpoola je spadao u katalog likova sa kojima Marvel nije raspolagao poput Spider-Mana i studija Sony, nekadašnji Fox imao je filmska prava na ovog junaka, zajedno sa likovima iz X-Men franšize.

Kupovinom Foxa od strane studija Disney pod čijom je šapom i Marvel, oni su povratili gotovo sve svoje originalne likove pod svoj kreativni i komercijalni nadzor uključujući X-Men i Deadpool franšizu.

U razvijanju novog Deadpool filma uključen je jedan od ključnih likova Marvelovog filmskog univerzuma producent i scenarista Kevin Fedž.

Osim Rejnoldsa, koji se vraća kao Vejd Vilson ili Dedpul, najvjerovatnije se vraća i njegova ekipa pomoćnika u sastavu: Kolos (Stefan Kapičić), Negasonik (Brianna Hildebrand), Jukio (Shioli Kutsuna) i Rasel (Julian Dennison), koji čine X-Force tim.

Datum premijere ne treba očekivatu prije 2022. ili čak 2023. godine, a fanovi ovog ciničnog antiheroja proslavili su povratak njihovog omiljenog junaka u Marvel, gomilom mimova i bizarnih fotki sa ostatakom MCU ekipe na društvenim mrežama.

Send this to a friend