Muzika film i TV

Massimo Savić i Anica Dobra zapalili Bedem

Baš kao što su organizatori i najavili, prva noć devetog Bedem festa u Nikšiću, pod konceptom „Tvoj grad“ bila je pravi spektakl na tvrđavi. Organizatori prcocjenjuju da je sinoć tvrđavu posjetilo oko 2.000 ljudi.

Veče, ali i festival otvorio je varaždinski electro alternativni bend Sowas, da bi pola sata kasnije binu zauzeo beogradski Aus wiedersehen.

Već uz njihove zvuke tvrđava je krenula da se puni, da bi sa početkom nastupa Massima Savića bila ispunjena, čini se, do posljednjeg mjesta.

Ništa drugačije nije bilo ni van njene kapije, gdje je veliki broj mladih uživao u glasu zagrebačkog pop pjevača, ali i druženju. Svoj nastup Savić je počeo sa numerom „Razlog“, a kasnije su se nizali hitovi: „Stranac u noći“, „Iz jednog pogleda“, „Kladim se na nas“, „Ne dam grijehu na tebe“, „Zar više nema nas?“… Pored toga, njegov violinista iznenadio je publiku odsviravši „Još ne sviće rujna zora“.

Scenu je zatim preuzeo Električni orgazam, a malo nakon toga i Anica Dobra. I taman kada se činilo da atmosfera na tvrđavi Onogošt ne može biti bolja, starim zidinama zaviorile su se „Svečane bele košulje“ koje je ispratila i bakljada.

Ona je, nakon te numere, otpjevala i još jednu iz kultnog filma „Crni bombarder“ „Hodam sad kao zombi“.

Energija publike nije jenjavala, a na tvrđavi su se mogli vidjeti posjetioci raznih starosnih dobi, mnogo Nikšićana, ali i gosti koji dolaze iz drugih gradova i država.

Prvo festivalsko veče zatvorili su beogradski pankeri Bolesna štenad, a već večeras nas čekaju novi nastupi.

Drugu noć Bedem festa u 20 sati otvoriće pobjednik jedanaestog Demofesta Sergio Lounge, a nakon pola sata slijedi nastup domaćeg Off Duty-ja.

Hedlajner večeri svakako će biti Beogradski sindikat čiji se nastup očekuje u 21.15, a scenu u ponoć zauzeće jedan od najperspektivnijih bendova na mađarskoj elektronskoj sceni – Belau.

3 Komentara na "Massimo Savić i Anica Dobra zapalili Bedem"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend