Muzika film i TV

Merlin je ovu pjesmu napisao dok je bio na psihijatrijskom liječenju: Sve mi se u duši skupilo

Dino Merlin

Dino Merlin se vrijedno priprema za sredinu ovog mjeseca kada je zakazao čak četiri koncerta u beogradskoj Štark areni.

Šezdesetjednogodišnji pjevač važi za jednog od najvoljenijih i najpopularnijih muzičara ikada u našem regionu, a malo ko zna da je zdravlje Dina Merlina u prošlosti bilo veoma narušeno.

Dino danas niže hit za hitom, uživa u slavi i uspjehu ali nije uvijek bilo tako.

Umjesto reflektora, bubnjeva i elegantnih odijela, okruživala ga je svjetlost lampe u bravarskoj radionici, zvukovi čekića, a škljočiva odijela zamjenjivalo je plavo, radničko.

Malo ko zna da je upravo u trenutku kada je objavio pjesmu “Ja potpuno trijezan umirem”, zapravo i sam Dino bio veoma bolestan. Vanvremenski hit je napisao dok je boravio na psihijatrijskom liječenju u Njemačkoj i kada mu se, kako je rekao jednom prilikom, sve u duši tada skupilo. Tako je nastala pjesma „Ja potpuno trijezan umirem“.

Život popularnog pjevača protkan je brojnim nedaćama, a pjevač je samo jednom prilikom govorio o problemima, odnosno o periodu kada mu je zdravlje bilo narušeno:

“Ovo ću prvi put reći, u jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam tešku depresiju, to ne bih poželio nikome. To se manifestovalo tako što me ništa nije zanimalo. Apsolutno nisam bio ni za šta, bilo mi je isto i život i smrt. Jednostavno sam bio kao biljka, i to je bio period kada sam htio da odustanem od muzike i svašta je meni tada padalo na pamet, alii eto, nekim čudom sam se izvukao”, bio je pjevač potpuno iskren.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dušanka
Gost
Dušanka

Rođena nedaleko od Novog grada BiH,radim u bgd-u,po struci dipl ekonomista,slušajući Dina ,pomislim bože kako smo to ratovali kad su nam duše iste

Ammar
Gost
Ammar

Skupilo se tebi para od tvojih koncerata po Bosni…

Send this to a friend