Muzika film i TV

Metallica kreće na turneju po Americi u maju

Metallica

 

Američki heavy metal sastav Metallica objavio je da 10. maja počinje tromjesečnu turneju po SAD i Kanadi, što će biti njihova prva prava turneja od 2009. godine.

Bend će imati 25 nastupa na stadionima, u arenama i na festivalima. Turneja počinje u američkom gradu Baltimoru 10. maja, a završava se u kanadskom gradu Edmontonu 16. avgusta.

Na turneji biće promovisan njihov deseti studijski album “Hardwired… to Self-Destruct”, koji je prodat u gotovo dva miliona primjeraka od izlaska u novembru. To je prvi studijski album benda od 2008. godine, što je najduža pauza između dva studijska albuma u njihovoj karijeri.

Uz svaku kupljenu kartu na turneji obožavaoci će dobiti kopiju novog albuma.

Metallicu će na turneji najčešće pratiti američki bend Avenged sevenfold i danski bend Volbit, dok će im se francuski bend Gođira pridružiti u avgustu.

Bubnjar Metallice Lars Ulrih najavio je još u avgustu za sajt Rolingstone mogućnost turneje, rekavši tada da je vrijeme da se „propisno prodrma Amerika“.

„Biće zabavno u ovim ludim, konfuznim i razdornim vremenima vidjeti kako se svi okupljaju, ostavljaju različitosti po strani i uživaju u muzici. Uzbuđeni smo zbog povratka“, kazao je on tada.

 

Send this to a friend