Muzika film i TV

Milena Dravić danas puni 77. godina: Vrijeme teče, a ja se borim

Život filmske dive teško je opisati u nekoliko rečenica. Tokom višedeceniske karijere uspjela je da osvoji kako domaću tako i inostranu publiku.

Danas Milena Dravić puni 77. godina, a svojom harizmom, vanserijskim talentom i ljepotom mnoge reditelje ostavljala je bez daha, ali i muškarce koji su te godine žudjeli da se nađu u njenoj blizini.

Glumački svijet okusila je već u ranoj mladosti. Počela je da glumi sa 16 godina.

“Prvi put sam se zaljubila sa šesnaest godina, ali osoba u koju sam se zaljubila to nije znala. Ta moja prva ljubav je trajala oko dvije godine, bila je to moja tiha patnja. Meni je bilo dovoljno da prođem njegovom ulicom i da ga vidim na dvadeset metara, pa sva ustreptim i živim od tog viđenja danima”, opisala je prvu ljubav legenda srpskog glumišta Milena Dravić.

Jedan od prvih koji je osvojio srce tada mlade Milene Dravić bio je reditelj Puriša Đorđević koji danas ima 93 godine, i sa oduševljenjem se sjeća filmske dive.

Poslije razvoda sa Đorđevićem, sa kojim je provela nekoliko godina zajedničkog života, Milena je opet odlučila da izgovori sudbonosno “da” reditelju Vojislavu Kokanu Rakonjcu. Bili su u braku do njegove smrti 1969. godine, kada je preminuo u 34. godini života.

Treća i velika ljubav Milena Dravić bio je Dragan Gaga Nikolić. Sa njim je provela najljepše godine svog života.

“Vrijeme teče, život prolazi, godine jure, i evo mene prije neko veče sjedim, odmaram. Moga Gage nema evo već godinu dana. A ja sam već nekoliko mjeseci bolesna. Borim se. Tražim sebi angažman, ponešto pribilježim, telefon zvoni često, izlazim u susret ljudima koliko mogu… S terapeutom radim neophodne vježbe, gledam TV kao nikad dosad, viđam se samo s najbližima. Važno je raditi, raditi raditi…Sjećanja, sjećanja…”, napisala je početkom marta Milena Dravić.

Ova šarmantna dama koja je ostavila dubok trag u domaćoj kinematografiji imala je prilike da korača svjetskim metropolima, da bude zvjezda inostranih filmskih festivala. Uvijek je bila dama.

“Žensko dijete još odmalena oko sebe gleda starije, neke tete i tetke, komšinice. Posmatra njihov izgled, ponašanje, odjeću, procjenjuje da li mu se dopadaju. Tako je makar bilo u našoj generaciji, ipak smo mi iz jedne sirotinje izašli… Dakle, formiraš ukus još od malih nogu. A sreća je ukoliko si u okruženju gdje su žene koje sjajno izgledaju, koje su divno obučene, našminkane i očešljane, a nisu pretenciozne. Danas je sve pretenciozno, sve mora da bude nekako načičkano. Ja lično sam i u porodici imala uzor. I dan-danas, kada treba da riješim neko pitanje u vezi sa oblačenjem, kako ću se pojaviti, šta ću obući, kako ću se obući, ne zovem stilistu, nego u sjećanje prizovem neke istinske dame. Možda su baš one zaslužne što i mene ponekad nazovu damom”, rekla je ranije za “Elle”.

Send this to a friend