Muzika film i TV

Milena Dravić: Glumci su krhi, nagrade im vrate samopouzdanje

Foto: Dalibor Danilović

Glumica Milena Dravić nedavno je na Filmskom festivalu u Puli nagrađena ovacijama publike u trajanju od 15 minuta. Video iz čuvene Arene u kojoj je bila specijalni gost, obišao je region, a slavna jugoslovenska glumica ne krije da je ganuta tim činom.

“Pošto sam u teškoj situaciji poslije odlaska mog Dragana i zbog moje bolesti, mene je to veoma pogodilo. Svi su željeli makar da me taknu, možda ne da se slikaju, ali da mi pokažu podršku. Shvatila sam da nisam odbačena. Slično je bilo i kada sam primala Dobričin prsten, morali smo da odložimo uručenje jer mi nije bilo dobro. Kolege su me zvale, bodrile, ‘možeš ti to’… I taj dan kada sam primila nagradu nikada neću zaboraviti. Međutim, taj trenutak RTS nije snimio. Postoji izvještaj sa uručenja, ali ne i snimak same dodjele. To je bio udarac za mene. Ne smatram da sam najbolja, ali znam koliko vrijedim i nisam to zaslužila,” rekla je ona.

Osmijeh joj vraćaju lijepe riječi kolega i poštovalaca njenog rada.

“Moj život je sada u rukama Boga, ali mi znači kada vidim da neko pamti moj rad, da mi želi oporavak. Kada čujem lijepe riječi, kao što su one Mire Banjac koja je rekla da sam jedina autentična glumica, ponovo osjetim ljubav i vrati mi se osmijeh na lice”, navodi glumačka diva.

Istoričari i teoretičari filma kažu da je ostvarila više od 160 filmskih i televizijskih rola, a glumica duhovito odgovara.

“Vjerujem im! Nisam ih nikada brojala. Ipak, pečat moje karijere je ‘Prekobrojna’, rado se sjećam ‘Hasanaginice’ i ‘Pješčanog zamka’, volim i moju rolu u ‘Kozari’. Uvijek mi je bilo najvažnije da sam ja zadovoljna, iznutra, ulogom koju sam odigrala, a kada dođu nagrade i pohvale, to glumcima daruje samopouzdanje, koje im je potrebno jer su krhki”, kaže Dravićeva.

Suprug Gaga, koji je preminuo prije dvije godine, bio joj je najveća podrška, kao i ona njemu.

“Naš glumački posao oduzimao nam je mnogo vremena, onog koje je trebalo da provedemo zajedno. Trebalo je da više budem sa njim. Mnogo smo radili, nekad išli iz filma u film, ali u najtežim trenucima bili smo upućeni jedno na drugo. Borio se kao lav, volio je život i stalno se trudio da me nasmije,” rekla je slavna glumica.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend