Muzika film i TV

Miodrag Radonjić: Sebi sam bio odbojan u uniformi OVK Kosova

FOTO: Vidoje Manojlović

Glumac Miodrag Radonjić kaže da se gadio sebi dok je nosio uniformu Oslobodilačke vojske Kosova OVK u srpsko-ruskom filmu “Balkanska međa”. Radonjić, kojeg crnogorska publika pamti po ulozi Danila u seriji “Božićni ustanak”, u “Balkanskoj međi” igra albanskog teroristu Amira.

Ova ratna drama Andreja Volgina inspirisana događajima iz 1999. godine, kada su ruske mirovne snage zauzele aerodrom Slatina u Prištini.

“Bilo mi je čudno da igram albanskog teroristu Amira, odnosno pripadnika OVK. Kada sam na sebe navukao kostim na kojem je bio znak OVK, obuzelo me je osjećanje koje me je u prvi mah zbunilo. Onda sam shvatio da sebi izgledam odbojno”, kaže Miodrag i objašnjava da se, bez obzira na to što se gnušao  uniforme, potrudio da što vjernije odigra ovog zločinca:

“Kao i u prethodnim ulogama, i u ovoj sam dao sve od sebe da opravdam lik. Amir je važan za samu priču, iako je negativac”.

Foto: Informer

Glumac je bio prvak Srbije u džudou i ističe da mu je taj sport omogućio da lakše savlada fizički zahtjevne uloge, kakav je upravo ova u “Balkanskoj međi”.

“Dugo sam profesionalno trenirao džudo i to mi pomaže kada uloge zahtijevaju od glumaca da su u kondiciji i da izvode vratolomije. Naravno, imam i ja određenu granicu, ne bih skočio sa solitera, ali znam da padnem, a da se ne povrijedim. U ovom filmu imam dosta zahtjevnih akcionih scena i borbi. Pucao sam iz bazuke i kalašnjikova, baš je bilo uzbudljivo”, objašnjava zvijezda serija “Božićni ustanak” i “Ubice mog oca”.

Miodrag otkriva i da mu Miloš Biković, s kojim igra u ovom ostvarenju, pomaže da se probije na rusko tržište.

“Biković i ja smo najbolji prijatelji. Super smo funkcionisali kao glumački tandem još na akademiji. Pomaže mi da igram u filmovima u Rusiji, kao i drugim kolegama iz Srbije. Da li ću u tome uspjeti, ne zavisi samo od mene, to je u Božjim rukama”, ističe glumac.

Pored Miodraga i Bikovića, u filmu “Balkanska međa” igraju Bojana Novaković, Gojko Mitić, Aleksandar Srećković Kubura, Milena Radulović i Aleksandar Radojičić. Uz njih su i ruske filmske zvijezde Goša Kučenko, Ravšana Kurkova i Anton Pampušnjij.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Libero
Gost
Libero

Vjerovatno bi se isto osjeca i u cetnickoj ako si covjek

Mladen
Gost
Mladen

Osjecao bi se isto kao predsjednik SAD-a Truman, koji je odlikovao Drazu Mihajlovica – uzviseno, ponosno i visokomoralno. Da ne pominjem generala De Gola, koji je posthumno takodje odlikovao istog tog Drazu Mihajlovica.

Vale
Gost
Vale

Razumijem te niko se ne bi osecao u uniformi terorista i.

Semso
Gost
Semso

Ta ovk je prva vojska u istoriji albanaca !

Send this to a friend