Muzika film i TV

Mirjana Karanović: Uspjela sam da ispunim svoje želje i strasti

Mirjanu Karanović prepoznajemo po ulogama različitog sentimenta. Ipak, svim njenim rolama, ma koliko da su drugačije, zajedničko je to da joj u svakoj od njih vjerujemo. Ona je i aktivistkinja poznata po čvrstim, prije svega, antiratnim stavovima i ubjeđenjima. Za BIZLife otkrila je definiciju uspjeha.

“Ne postoji opšta definicija uspjeha koja kao formula važi za svaku osobu, mislim da je to individualno, i u zavisnostii ko šta smatra uspjehom. Ja sam uspjela u onome što su bile moje strasti, moja želja i interesovanja, ono što sam ja postavila kao smisao mog postojanja. To je moj način da se izrazim, da postojim, da se razvijam. Hoću da jednoga dana, kada budem veoma stara i kada se budem pripremala da napustim ovaj svijet, da mogu da kažem – moj život je bio uspješan i zadovoljna sam”.

Da li u ovom trenutku možete to da kažete, da li ste zadovoljni?

“Da, u ovom trenutku mogu to da kažem. Prošlo je već dvije trećine i mogu da kažem – zadovoljna sam svojim životom”.

Pomenuli ste da biznis nije za vas – da li postoji neka otpornost prema biznisu, ili možda mislite da niste rođeni za to, da niste taj tip ličnosti koja može da bude poslovan čovjek?

“Mogu da budem šta god hoću, ali mislim da bi mi to oduzelo dosta energije od onoga što ja stvarno želim da budem, čime želim da se bavim. Zašto bi se u opšte bavila time, učila ili pokušavala da shvatim pravila igre, ako već postoji prostor u kojem se dobro snalazim i koji još ima nepoznatih teritorija koje želim da osvojim?”

Da li gluma može da bude biznis, da li možemo da je pod to podvedemo?

“Možda za glumce koji se njome bave, kojima je to posao ona i jeste biznis. Ipak, sama za sebe gluma to nikako nije. Ona mora da ima autentičnu, individualnu vrijednost.”

Ako biste se u nekom paralelenom univerzumu bavili biznisom šta bi to bilo, koja vrsta posla?

“Nikada nisam o tome razmišljala, ali mislim da bi se bavila nekom vrstom biznisa koja ima za cilj da zabavi ljude, da ih usreći, da ih uzbudi. Možda bi ih vodila na neka uzbudljiva putovanja, ekspedicije bavila bih se nečim što nije tradicionalno.”

1 Komentar na "Mirjana Karanović: Uspjela sam da ispunim svoje želje i strasti"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend