Muzika film i TV

Miša Janketić dobitnik nagrade Joakim Vujić

Foto: Jelena Jovanov

Statueta “Joakim Vujić” koju kragujevački Knjaževsko-srpski teatar dodjeljuje od 1985. godine za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umjetnosti biće uručena glumcu Mihailu Miši Janketiću na Dan teatra u Kragujevcu 15. februara.

Knjaževsko srpski teatar saopštio je da je Janketićeva glumačka ličnost obogatila pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija.

Dobitnik prstena sa likom Jaokima Vujića biće glumac Bratislav Slavković Keša za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.

Medaljon sa likom Joakima Vujića za pomoć pri unapređenju rada teatra i ostvarivanju programskih ciljeva kao i promociju pozorišta u cijelom regionu dodijeliće se kompaniji “Prizma” iz Kragujevca.

Godišnja nagrada teatra biće uručena glumici Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi “Ujka Vanja”, dok će biti nagrađeni i zaposleni u pozorištu Saša Đorđević i Snežana Nedeljković za izuzetnu posvećenost poslu i rezultate u protekloj godini.

Send this to a friend