Muzika film i TV

Miša Janketić: Gatara u Crnoj Gori mi je prorekla popularnost

Glumac Miša Janketić ispričao je u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ kako mu je čuvena gatara u Crnoj Gori gledala u dlan kada je bio dječak i ispričala da ga čeka velika popularnost.

“Ne vjerujem u te stvari. Boravio sam kao dijete kod babe i strine u Crnoj Gori gdje imamo imanje, a tamo dolaze romi – čergari. Među njima bila je i jedna žena, gatara, supruga bembaše odnosno vođe plemena. Imala je oči različite boje. Došla je da traži od moje strine nešto novca i da joj gleda u dlan. Tu sam se našao ja i ona me je pozvala k sebi, a ja sam bio radzoznao. Uzela mi je dlan, stavila crveni konac preko njega i rekla strini “Blago tebi Ive. Znaš li kakav će ovo čovjek da bude, pa njega će da zna cijela Jugoslavija”. Strna joj je dala par krompira, a ona je bila u pravu jer me je jedno vrijeme zaista znala cijela Jugoslavija”, ispričao je Janketić.

Otkrio je da ga je strina podigla jer je rano ostao bez majke. Ona je, kaže Miša, dočekala da vidi njegovu popularnost.

“Dočekala je da vidi to, ali je dugo čekala da postanem otac, da imam sina. Umrla je godinu nakon njegovog rođenja, a prvoj ćerki dao sam ime po njoj”, ispričao je legendarni glumac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ana
Gost
ana

zreo za penziju pa sad pričaš što je nekad bilo

Krstaš barjak
Gost
Krstaš barjak

Čekamo te u naše slavno Tomaševo (Šahovići). Oslobodjeno 1924. Živio.

Mrgud
Gost
Mrgud

Čega se pametan stidi vi se ponosite. Bravo. Koliko vas se poženilo i dobilo potomstvo zadnjih nekoliko decenija,.Slavno ćete izumrijeti kako ste i živjeli.

Zeka
Gost
Zeka

I mene je rekla ta ista pa nista hhahahhhahah

TTG
Gost
TTG

Majku mu je ubio pop Maca Vukojičić. Svetac SPC

pocoyo
Gost
pocoyo

nije mi jasno zbog cega ovoliko “dislike” kad je covjek iznio samo cinjenice koje su istinite. i da je taj pop ubio njegovu majku, i da je proglasen za sveca

BAL99
Gost
BAL99

Jer im smeta istina. Vaznije im je sto je onaj drugi “raspop”, nego sto su im sveci ubice, a mnoga svestena lica… Da ne kazem sto.

Baba
Gost
Baba

Radi potpune istine, nije Maca kao individua proglašen svecem. Ne postoji sv. Maca i nećete ga naći u crkvenom kalendaru, već su proglašeni svetim grupno sveštenici SPC koje su ubili partizani, pa je i on ubrojen u njih. Kao što imate praznik Svetih 40 mučenika sevastijskih – Mladence, a ne zna se po imenu ko su bila ta 40-orica.

Send this to a friend