Muzika film i TV hologram turneja

Mnogi su zgroženi: Vitni Hjuston ponovo na turneji

Jedna od najpoznatijih i najtalentovanijih pjevačica umrla je prije sedam godina i to u 49. godini života, a sada se najavljuje njena hologram turneja.

Fanovi Vitni Hjuston tako će sljedeće godine na koncertu uživati uz njene legendarne hitove “I wanna dance with somebody” i “I will always love you”…

Da će se sljedeće godine održati hologramska turneja davno preminule zvijezde, izvijestio je magazin Roling Stoune, a prvi koncert će biti održan u Meksiku, 23. januara.

Trajaće sve do 3. aprila kada će biti održan posljednji koncert u Minsku. Takođe, koncerti će biti održani u Dablinu, Brajtonu, Londonu, Briselu, Amsterdamu, Gentu, Cirihu…

BASE Hologram stoji iza ovog događaja, a kompanija je takođe producirala emisije u kojima su bili Badi Holi i Roj Orbison, i još jedan sa operskom pjevačicom Marijom Kalas.

“Čudno” je jedna riječ koja opisuje posmrtne nastupe popularnih umjetnika, navodi Rolling Stone, te dodaje da mnogi takođe ukazuju na hologramsku turneju kao na “bezosjećajno iskorišćavanje mrtve pjevačice”.

Kompanija BASE, koja je radila hologram preminule pjevačice, pokazala je fotografiju stajlinga holograma pjevačice.

Na turneji će biti i bend koji će svirati kao i prateći vokali i plesači.

Međutim, ova vijest izazvala je podijeljene reakcije obožavatelja. I dok su jedni oduševljeni, drugima se ona nikako ne sviđa.

“Ovo je odvratno i pokazuju koliko je ni malo ne poštuju”, komentar je na ovu vokest na Tviteru jednog korisnika ove društvene mreže.

Send this to a friend