Muzika film i TV Prije 25 godina emitovana je prva epizoda serije

Moj takozvani život 25 godina kasnije

Prije tačno 25 godina emitovana je prva epizoda serije “Moj takozvani život” (My So-Called Life) u koju se i danas kunu oni koji su svoje tinejdžerske dane živjeli paralelno s Anđelom Čejs, Džordanom Katalanom i ekipom. Jer “Moj takozvani život” bio je “ono pravo”, serija koja je prikazivala odrastanje iz prvog lica, bez uljepšavanja i foliranja, ljubavne muke koje bi možda odraslima djelovale bezazleno, ali u očima jedne tinejdžerke su strašne, izazove srednjoškolskih prijateljstava, probleme s drogom, probleme s homofobijom, sve te teške i čudne situacije potrage za identitetom i ljubavlju baš onakve kako smo ih i mi proživljavali…

Serija danas ima kultni status i lansirala je bar dvije zvijezde u holivudsko nebo, ali zapravo nikad nije završena.

Serija “Moj takozvani život” imala je samo 19 epizoda, koje su pratile glavnu junakinju Anđelu Čejs (Kler Dens) u njenoj svakodnevici – kao stariju ćerku u jednoj “normalnoj” porodici, kao učenicu drugog razreda srednje škole Liberti u Pitsburgu, ali prvenstveno kao stidljivu i naizgled vrlo “običnu” 15-godišnjakinju koja pokušava da skapira ko je i šta želi, kroz avanture sa svojim najboljim prijateljima, otkačenom Rajen (A.J.Langer) i feminiziranim Rikijem (Vilson Kruz), ludo zaljubljena u najvećeg frajera u školi, misterioznog Džordana Katalana (Džared Leto)…

Kler Dens je za tu ulogu osvojila Zlatni globus, i već u sljedećem trenutku je plesala s Leonardom di Kapriom u filmskom hitu “Romeo i Julija”. I Džared Leto je visoko podigao pogled na koji su devedesetih padale sve tinejdžerke i danas je jedan od najvećih holivudskih šmekera s Oskarom u svojoj kolekciji.

Nažalost, nikad nismo saznali šta je bilo s Anđelom i Katalanom. Nakon jedne sezone serija nije dobila nastavak, a kreatorka Vini Holcman je prije nekoliko godina ispričala da druga sezona nije snimljena zbog loše statističke gledanosti. U intervjuima nikad nije htjela da priča o tome šta je moglo da se dogodi u drugoj sezoni.

A gledajući dokle su glumci stigli četvrt vijeka kasnije – teško bi ih i bilo zamisliti na okupu.

Anđela Čejs – Kler Dens

Kler Dens se s “Romeom i Julijom” ubacila na sam vrh holivudske scene. Nakon toga je skoro svake godine snimala filmove, a od 2008. do 2011. napravila je pauzu, da bi se vratila glumi ulogom bipolarne CIA agentkinje u hit seriji “Homeland”. U braku je s četiri godine starijim kolegom Hjuom Dansijem, s kojim ima dvojicu sinova, a aktivno se bavi pitanjem ženskih prava.

Džordan Katalano – Džared Leto

Leto je 2014. godine osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Dallas Buyers Club”, u kojem igra transseksualca zaraženog HIV-om. Bio je Džoker u “Suicide Squadu” iz 2016. godine, a paralelno se bavi i muzikom, kao frontmen benda 30 Seconds to Mars. Povezivali su ga s Kameron Dijaz, Lindzi Lohan, Skarlet Johanson, Britni Spirs, a u posljednje vrijeme se smirio uz rusku manekenku Valeri Kaufman.

Rajen Graf – Alison Džoj Langer

View this post on Instagram

And happy 45th birthday to actress Aj Langer, pictured as Rayanne Graff in a still from My So-Called Life. Also included are stills of her from The People Under the Stairs and Escape from L.A. Best wishes to her. Other birthdays include #anncusack, screen legend #michaelconstatine of My Big Fat Greek Wedding fame (92!), #mollyephraim, the late #susanstrasberg, #chrissiechau, #nazaninboniadi, #shirleybonne (85), #the late #harveymilk (would have been 89), director #hideakianno, rapper #mceiht, #alisoneastwood, Kentucky Fried Movie's #marilynjoi, the late #nathandavis, #thomasschlamme, #bernietaupin (Elton John's longtime songwriter; 69), #rajitkapoor, #jadakiss, #brucekalish and #noamicampbell. #ajlanger #greatactress #beautifulwomen

A post shared by It's pronounced "dye ren". (@dyron_rises) on

Alison Džoj Langer se pojavila u više hit serija tog vremena – u “Čuvarima plaže”, “Beverli Hilsu” i istim tempom nastavila je da gradi karijeru. Ipak, danas se drži podalje od reflektora, kao grofica od Devona.

Ona se 2005. udala za Čarlsa, koji je od oca naslijedio grofovsku titulu i porodično imanje od 4.000 hektara, uključuući i 600 godina star zamak Pauderem.

Riki Vaskez – Vilson Kruz

Vilson Kruz je ostvario važnu i zapaženu ulogu šarmantnog gej tinejdžera Rikija, a karijera mu se nastavila u tom pravcu – Vilson i danas svojim glumačkim angažmanima, ali i aktivističkim projektima brani prava LGBT zajednice.

Šeron Čerski – Devon Odesa

Devon iza sebe ima više od 40 uloga u većim i manjim TV projektima. Nažalost, dosadna Šeron joj je izgleda bila najzanimljivija.

Brajan Krakov – Devon Gumersal

Blentavi dečko iz komšiluka, nesrećno zaljubljen u glavnu junakinju, transformisao se u šmekera i danas čak ima svoj krug obožavateljki.

Send this to a friend