Muzika film i TV

Na Mostri rođena nova filmska zvijezda, Lejdi Gaga

Pop zvijezda Lejdi Gaga debitovala je na ovogodišnjoj venecijanskoj Mostri dugometražnim filmom “Zvijezda je rođena” u režiji Bredlija Kupera, a prve kritike govore da je u Veneciji zaista rođena nova filmska zvijezda, prenosi Hina.

Desetine obožavalaca čekale su je na Lidu, gdje je u velikom stilu stigla brodskim taksijem u društvu glumca i producenta Bredlija Kupera.

Lejdi Gaga je prošetala crvenim tepihom u laganoj haljini s blijedoružičastim nojevim perjem, držeći Kupera za ruku.

Film “Zvijezda je rođena” je treća verzija filma Vilijama A. Velmana iz 1937. godine. Prvi rimejk doživio je 1954. godine u režiji Džordža Kjukora sa Džudi Garland i Frenkom Pirsonom, a 1976. godine s Barbarom Strajsend.

“Vidjeli smo toliko obrada ovog filma i znamo da je ta priča prošla kroz razdoblje iskušenja, baš zato je razumljiva ljudima širom svijeta i jedva čekam da je svi mogu vidjeti”, rekla je Lejdi Gaga na konferenciji za štampu.

U filmu glumi Ali, mladu pjevačicu pred kojom je karijera, ali sumnja u svoj talenat. Na svom životnom putu susreće Džeksona Mejna (Bredli Kuper), pjevača kantri muzike čija je karijera na zalasku, koji je otkriva i promoviše u pjevačku zvijezdu.

Pjevačica koja je u deset godina prodala 180 miliona nosača zvuka uporedila je svoje početke s likom iz svog filmskog prvjenca.

“Ali u početku ne vjeruje u sebe, a ja sam vjerovala u sebe kada sam sa 19 godina pošla u potragu za poslom obilazeći barove”, rekla je.

Glumac Bredli Kuper (43) kome je ovo prva filmska režija, rekao je da od početka dobro sarađivao s pop zvijezdom.

“Od prvog susreta sam se prijatno osjećao u njenom društvu i lagao bih kad bih rekao da sam bio nervozan. Kad vidite umjetnika od formata da vam se obraća kao sebi jednakom, onda ste sigurniji u sebe”, rekao je Kuper.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend