Muzika film i TV

Nada Šargin: Zavoljela sam Nikšić i crnogorske glumce

Foto: Zoran Jovanović

Harizmatičnu glumicu Nadu Šargin, prvakinju Narodnog pozorišta u Beogradu, ovih dana gledamo u ulozi Zorke u mini-seriji “Grudi” crnogorske rediteljke Marije Perović. Lik Zorke je zavoljela čim je pročitala scenario Vladislave Vojnović, mada joj je rediteljka namijenila drugu ulogu.

Nada Šargin i Vojin Ćetković u seriji “Grudi”

“Marija je željela da igram Anu, ali osjetila sam da taj lik treba da tumači neko drugi. Preporučila sam joj neke koleginice, među njima i moju dobru prijateljicu Mariju Škaričić, čijim sam umjetničkim talentom oduševljena. I odabrala je Mariju, što se pokazalo kao odličan izbor”, otkriva umjetnica dodajući da je rediteljki priznala da zavidi glumici koja će igrati Zorku.

“Nedjelju dana pred početak snimanja, Perovićeva me je pozvala i pitala da li mogu da igram Zorku, jer je sa izabranom glumicom došlo do problema sa uklapanjem snimajućih dana. I tako sam, iznenada, na moju veliku radost, otišla u Nikšić”, navela je Nada i objasnila šta ju je to vuklo ka Zoriki.

“Zanimljive su mi žene poput nje. Simpatična je osoba i odana prijateljica, tako da joj se lako praštaju i ispadi. Voli sebe i bori se za svoje potrebe, ali se isto tako suočava sa sobom, priznajući sebi neke zablude i pogrešne izbore, što znači da sazrijeva”.

Nada otkriva i da je oduševljena Nikšićem i njegovim građanima.

“Uživala sam u radu sa divnom ekipom, a na setu su mi posebno bili zabavni Nikšićani. Dopao mi se i njihov grad. Osim što sam imala priliku da se duže družim sa Škaričićevom, koja, inače, živi u Zagrebu, prvi put sam radila sa crnogorskom glumicom Dubravkom Drakić. I ona mi je, takođe, postala prijateljica. Tu su bili i Mira Banjac, Vojin Ćetković i Aleksandar Đurica, sa kojima uvijek rado sarađujem, kao i crnogorski umjetnici čija energija i humor me uvijek razgale. Cio projekat bio je ispunjen posebnom toplinom, a to je ono što mi je potrebno. Takođe, dopao mi se scenario koji je pun emocija i humora”, rekla je Nada.

Serija “Grudi” emituje se na TVCG subotom u 20 i 05, kao i na RTS-u takođe subotom od 21 sat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
skejsis
Gost
skejsis

Ima li golijeh sisah u tu seriju?ako ima ocu da je gledam

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Serija je užas, odma’ da ti rečem 🙂

Send this to a friend