Muzika film i TV

Najavljen film o novinarkama koje su raskrinkale Vajnstina

Keri Maligan i Zoi Kazan igraće novinarke “Njujork tajmsa” koje su raskrinkale osramoćenog holivudskog producenta Harvija Vajnstina kog je više žena iz filmske industrije optužilo za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Novinarke Megan Tui i Džodi Kantor prve su oktobra 2017. objavile priču o Vajnstinu, tada čelniku moćne producentske kuće “Miramaks”, i njegovim seksualnim napadima usmjerenim na glumice i druge saradnice.

Za te tekstove dobile su Pulicerovu nagradu, a Harvi Vajnstin je u međuvremenu osuđen na 23 godine zatvora.

Film “She Said” biće adaptacija njihovog istoimenog bestselera o tome kako su nastajali tekstovi, ali i o masovnom pokretu #MeToo koji su oni podstakli, javio je filmski sajt Dedlajn.

Kritičarka “Gardijana” rekla je da je knjiga “oda dobrom starom istraživačkom novinarstvu”, čak je pojedine djelove uporedila sa “Svim predsjednikovim ljudima”, knjigom novinara “Vašington posta” Karla Bernstina i Boba Vudvorda koji su raskrinkali političke malverzacije tokom mandata predsjednika Niksona i doprinijeli njegovoj ostavci.

Kako navodi “Gardijan”, i film će biti na tragu filmske adaptacije “Svi predsjednikovi ljudi” (u kojem su igrali Robert Redford i Dastin Hofman) i još jednog Oskarom nagrađenog filma, “Pod lupom” (Spotlight) o novinarima koji su israživali seksualno zlostavljanje u redovima Katoličke crkve u SAD.

“She Said” će režirati Marija Šrader, nedavno nagrađena Emijem za rad na mini-seriji “Unorthodox”.

Send this to a friend