Muzika film i TV Iz različitih epoha

Najljepši crnogorski muzički spotovi

Prisjetimo se najljepših i najefektnijih spotova koje su nam minulih godina predstavile crnogorske muzičke zvijezde.

Biljana Mitrović

Krajem devedesetih i početkom dvijehiljaditih, vladala je muzičkom scenom u Crnoj Gori. Podgoričanka je već duže vrijeme van muzičkih tokova, ali se njene pjeseme i dalje mogu čuti. Iz njene videografije idvojićemo “Najljepši san” sa istoimenog albuma prvijenca izdatog za PGP-RTS.

No name

“Zauvijek moja” donijela je Srbiji i Crnoj Gori sedmo mjesto na Evroviziji u Kijevu. No name više ne postoji, ali su ostali upamćeni po ovoj pjesmi koja se i danas rado sluša. Njihov spot prikazuje crnogorkske ljepote sa posebnim akcentom na Kotor.

Sergej Ćetković

Prije nego je osvojio region pjesmom “Pogledi u tami”, Sergej je u Crnoj Gori imao status zvijezde. Sa prvog albuma “Kristina”, nazvanog po supruzi, izdvojila se pjesma “Zaustaviću vrijeme”. U spotu za taj hit pojavljuje se upravo Kristina.

Andrijana Božović

“Krila anđela” ekranizovala je na Slanom jezeru, koristila kompjutersku tehnologiju za “Moja ljubav je samo za tebe”, a za “Novi dan” snimala je kadrove na Plantažama i to u autobusu gradskog prevoza. Da, ima Andrijana u svojoj karijeri mnogo lijepih spotova i pjesama, a mi za ovu listu biramo “Moja željo najveća”. Mega hit sa njenog albuma prvijenca “Na krilima anđela” dobio je video zapis koji je Andrijana snimala na krovovima i ulicama njenog rodnog grada Podgorice.

Makadam i Tifa

“Svani zoro”, “Cigani”, “Moj cvijet iz kamena” bili su veliki hitovi grupe Makadam. Danas imaju status evergrina. Njihove smo spotove gledali devedesetih, a početak dvijehijaditih obilježili su hitom “Evo ima godina” sa Mladenom Vojičićem Tifom. Zgodna Gordana Ivandić plesala je okružena djevojkama, šetala Kanli kulom, Adom Bojanom…

Nina Žižić

“Strogo povjerljivo” je Ninina “lična karta”. Ovaj veliki hit iz dvijehiljaditih Nikšićanka je promovisala zanimljivim spotom.

Godine 2013. ponovo je imala mega hit “Igranka” i to sa grupom Who See sa kojom je Crnu Goru predstavljala na Evroviziji. Sa kotorskom hip-hop klapom snimila je i spot koji je naišao na odličan prijem kod publike širom Evrope.

Niggor

“Disco ball” je obilježila 2003. godinu. Tada je Igor Lazić Niggor izdao svoj prvi album “Alboom” sa kojeg se izdvojila pomenuta pjesma sa zanimljivim spotom.

Sergej, Edo, Pero, Igor

Pjesma o Podgorici koja ima status svojevrsne himne glavnog grada. Njena slava ne blijedi ni skoro dvije decenije otkako je predstavljena. Spot prikazuje ulice, znamenitosti, bulevare, mostove i krovove Podgorice i često se može vidjeti na crnogorskim televizijama.

Bojan Delić

Podgoričanin je svojoj domovini riješio da kroz muziku i riječi pruži podršku tokom pandemije koronavirusa. Tako je nastala pjesma “Do pobjede” koju prati i spot. Video Bojanov obišao je portale i društvene mreže, pa ćemo ga uvrstiti u naš današnji “spisak”.

Andrea Demirović i Ivana Popović

Pomalo uspavanu crnogorsku muzičku scenu razbudile su dvoje dame Andrea Demirović i Ivana Popović. U proteklih par godina pjevačice su se potrudile da donesu ne samo dobre pjesme, već i spotove.

Andrea je snimila dramatičan spot za pjesmu koju je predstavila na Monteviziji 2018. “Ja sam ti san”.

Ivana se odlučila za nešto mirniju i romantičniju varijantu pa je baladu “Poljupci” predstavila kroz kadrove sa Durmitora i Krnova.

Highway

Momci iz rok grupe su vrijedni pa ne odstupaju od ekranizacije svojih pjesama. Za današnji spisak izdvojili bismo “Navika”, njihov spot iz 2018. godine koji ima veoma zanimljivu priču.

Slavko Kalezić

Multimedijalni umjetnik koji nas je 2016. predstavljao na Evroviziji, ostavio je snažan utisak na publiku tog festivala. On je za video promociju pjesme “Space” odabrao Dejana Milićevića i svoju viziju pretočio u efektan spot sniman u KIC-u “Budo Tomović” i u kamenolomu nadomak Podgorice.

Koji je vaš omiljeni spot?

18

avatar
1000
16
2
0
 
18
niksicaninŠerifMirsadaMarinaIvan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
niksicanin
Gost
niksicanin

dvije zadnje od higwaya i slavka kalezića ne pripada ovoj grupi.prilično su loše.

Šerif
Gost
Šerif

DMOL NAJBOLJI A NEMA IH

Mirsada
Gost
Mirsada

ĐE JE DMOLL

Marina
Gost
Marina

A DMOLL? NAJBOLJA ĐECA I NAJBOLJI SPOT

Ivan
Gost
Ivan

DMOLL STE ZABORAVILI

Čedo
Gost
Čedo

Dje je Dmoll ođe? Oni su najbolji spot imali!!!!

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

zaustavit ću ….

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Мени лично је већина ових пјесама драга али ми је од понуђених спотова најдражи спот Но нејма, а и пјесма ми је супер само ми је жао што је данас многи политизују.

Nefertari
Gost
Nefertari

Ivana popovic martinovic,najbolji

LAUDA
Gost
LAUDA

Niste stavili na spisak novu pjesmu od Boža Bulatovića “Mare”. Spot je ekstra.

Vele
Gost
Vele

Sto se spotova tice najljepsi Kotorski stari grad u grupi No Name.

Fred
Gost
Fred

Hahahahahahaha crnogorski spotovi,pakao,nemojte cg spotove i rtcg molim vas

Miki
Gost
Miki

Lose je tebi od cg spotova i para a cutiii

Fred
Gost
Fred

Para ? 😂 300e

Djuka Mucavi
Gost
Djuka Mucavi

A dje je Boki sida…i stara trešnja

Zmaj od Nikšića
Gost
Zmaj od Nikšića

Uglavnom predizborni spotovi…a takvi su i izvodjači

max
Gost
max

Sergej,Edo,Pero,Igor…

Vavid
Gost
Vavid

Slavko nije crnogorski, on je svetski..Xaxxaxaxa

Send this to a friend