Muzika film i TV PROCURILE NAJMRAČNIJE TAJNE

Najmračnije tajne Bijelog dugmeta, zbog ovoga je i sud reagovao

Estradni menadžer Raka Marić je u posljednjem intervjuu progovorio o saradnji sa čuvenim rok sastavom Bijelo dugme.

“Bio sam zadužen za Tifu. Sjećam se, poslije koncerta u Vršcu, vidio sam da ga nema u sobi. Bila je ponoć. Ja u auto i pitam jednog taksistu ima li neka kafana koja radi u ovo doba noći, a on mi kaže da ima jedna, ali je rupa”, počeo je priču Raka u emisiji “Šta sam tebi i ko sam sebi”, kako prenosi Kurir.

“Odem i parkiram se, čujem Lipe cvatu, ja ulazim, a Tifa na stolu, oko njega neke face, dižu čaše, a on pjeva. I u Skoplju smo imali problem. Nije mogao da stoji na bini. Nije mogao da pjeva. Goran je nosio one velike cipele. Udarao ga je u koljena, ali ništa”.

“Povratnički koncerti 2005. godine su bili moja ideja, ali sam Goranu rekao da hoću sva tri pjevača. Razgovarao sam sa svima i dogovorio se. E, onda Bebek počne da me ucjenjuje, neće da potpiše ugovor, vidim da izbjegava, da bi na kraju Goran rekao: “Ma, tjeraj ga, ne treba mi”, dodao je Marić.

“Ja sam rekao da mi nije to to ako njega nema, hoću da imam svu trojicu. Bebek me je stavio pred zid, pristao sam na nenormalne uslove, dao sam mu deset puta veći honorar nego Alenu i Tifi. Dvije godine kasnije me je tužio, jer sam izdao video-zapis tih koncerata bez njegovog pristanka”.

“Tražio mi je 100.000 eura. Sud je presudio u njegovu korist, ali na mali iznos, sve zajedno sa troškovima je bilo oko 5.000 eura”, zaključio je menadžer.

Send this to a friend