Muzika film i TV

Nakon 24 godine Maja Odžaklijevska snima album

Pjevačica Maja Odžaklijevska, nakon skoro dvije i po decenije snima novi album. Mada je rekla da više neće snimati, Odžaklijevska uz pomoć kantautora Srđana Marjanovića vrijedno završava pjesme za album koji će nekadašnji Jugoton uskoro objaviti na dva diska. Na jednom će biti njeni stari hitovi, a na drugom nove kompozicije. Jedna od njih je “Peščani sat”, za koju autor Marjanović kaže da je “njegova i Majina istina i sudbina”.

“Svi kažete da sam dužna još lijepih pjesama. Eto, Srđan i ja smo se potrudili da podsjetimo generacije da može da se stari uz uspomene koje razvedravaju, da na trenutak odagnamo činjenicu da idemo nizbrdo i da gledamo put zvijezda”, kaže Maja.

Pjevačica koju je obožavala bivša Jugoslavija, za pola vijeka karijere objavila je samo dva albuma. Krajem devededesetih riješila je da velike jugoslovenske turneje zaboravi, i više se posveti djeci i poslovima koji nemaju dodirnih tačaka sa muzikom. Pomagala je i pop pjevačici Maji Nikolić da razvije glas davajući joj časove pjevaja.

 

Muzičkoj sceni regiona Maja je podarila hitove koji se i danas slušaju i pjevaju na muzičkim takmičenjima, a među njima su: “Budi dobar kao što sam ja”, “Srećo reci”, “Daljine”, “Sve ti opraštam”, “Amore mio”…

Godine 2004. vratila se pjesmom “Anatema” i učestvovala na Radijskom festivalu u Beogradu, a četiri godine kasnije snimila je duet sa crnogorskim kantautorm Slavenom Knezovićem i nastupila sa pjesmom “Ruža uvela” na Sunčanim skalama. Snimila je u duet sa Nikolom Burovcem “Ukradeni poljupci”, ali Maja i dalje nije željela da se posveti snimanju albuma i karijeri. Učestvovala je i u jednom rijaliti šou programu.

Pjevačica raskošnog glasa ističe da se nije snašla u novom muzičkom talasu te da turbo folk nije pravac koji joj leži. Medijima je otkrila da je posvećena svom unuku i ćerkama.

Send this to a friend