Muzika film i TV

Natali Dizdar za CdM: Protiv tropskih vrućina borim se spavajući na jedrilici

Poznata hrvatska pjevačica, Natali Dizdar, kazala je u izjavi za CdM, da joj je zadovoljstvo što će svoj novi album večeras predstaviti crnogorskoj publici. Dizdar je sa nama podijelila utiske o prethodinm boravcima u Crnoj Gori.

“Često sam dolazila u Crnu Goru a u Podgoricu više puta. Posljednji put sam bila u Bijelom Polju na Ratkovićevim večerima poezije u prekrasnom ambijentu i sa odličnom ekipom, pa smo zbog toga ostali i par dana”, kazala je Natali na početku.

Napominje da joj je posjeta kanjonu Tare jedna od najljepših sjećanja na Crnu Goru.

“Bili smo uključeni u speleološke izlete i uživali u prirodi i miru tog dijela Vaše zemlje”, kazala je ona.

Dizdar večeras nastupa na “Lake festu” i kaže da se cijela ekipa raduje što će izvoditi pred nikšićkom publikom.

“Ovo nam je prvi put da smo na jednom takvom festivalu, a i nismo dugo bili u punom sastavu u Crnoj Gori, tako da očekujem dobru svirku, druženje i zabavu. Osim toga, prije dva mjeseca je izašao novi album ‘Iluzije’ tako da ćemo izvesti i predstaviti ljudima neke od novih pjesama s albuma što me posebno veseli”, kazala je Natali za CdM.

Pitali smo je i da li joj smetaju tropske vrućine, a ona je napomenula da se protiv toga bori spavajući na jedrilici.

“Zna biti malo iscrpljujuće dizati se rano jer je od vrućine nemoguće spavati nakon 8 ujutro, na što ja nisam baš navikla. Volim vruća ljeta, ali ipak uz neki morski povjetarac. Ne znam kako je na kontinentu, mislim da to ne bih izdržala, ja sam dijete s mora”, kaže ona.

O albumu ‘Iluzije’ Natali je samo kazala da su za sad kritike odlične, što od kolega muzičara, prijatelja, radijskih voditelja, i da je jako zadovoljna prvim reakcijama.

Nismo mogli a da je ne pitamo o detaljima pjesme “Grijeh”, koja je veoma popularna u Crnoj Gori.

“Pjesmu “Grijeh” je napisao Dino Šaran i ja vjerujem da su sve pjesme koje neko napiše na neki način autobiografske. Ne bi mogla pjevati pjesmu s kojom se ne mogu na neki način povezati. Inače trenutni single je kao nekakav nastavak pjesme “Grijeh’, a zove se “Mjesto za jedno” i reakcije su vrlo slične jer pjesme imaju sličnu melanholiju i specifičan tekst”, dodala je Natali.

Na kraju kaže da joj je drago što će baš crnogorska publika moći doživjeti i live verziju ove pjesme na festivalu.

B. Marković

 

Send this to a friend