Muzika film i TV

Nataša Ninković: Neću se povući iz glume, otići ću na pauzu

FOTO: Andreja Damjanović

Iza Nataše Ninković su brojne uloge na sceni, filmu i televiziji. U naše živote je ušla kao Ruška iz “Porodičnog blaga”, a potom su se role nizale i Nataša je postala jedna od najcjenjenijih dramskih umjetnica u regionu.

Ponovo će mo je gledati u seriji “Ubice mog oca”, čeka se montaža filma “Ajvar” u kojem igra sa Sergejem Trifunovićem, a igraće na “daskama koje život znače”.

Nataša napominje da ne prihvata svaku ulogu koja joj se nudi.

“Nema mjesta za kajanje. Različiti su razlozi kada kažete ne. Nekad je to “mislim da ne mogu”, “nije za mene”, drugi put – “ne, neću!” Ponekad je “ne” i “ne pristajem na te uslove”. A opet, to “ne” u drugim okolnostima, ako si pritisnut nekom krizom, možda bi bilo i “da”. Ipak, sigurna sam da uloga uvek ode u ruke u koje bi trebalo. Obično se tako ispostavi”, kaže glumica iz Trebinja i napominje da ne planira da se povuče iz glume, profesije za koju kaže da u svkaom smislu čovjeka troši, ali da će napraviti pauzu.

“Naš posao je izuzetno stresan, mnogo nas troši, u svakom smislu rabi, zato su važne pauze i privatan život. Kad ovo pričam, mislim na prave glumce, ne na šetače različitih kostima – a isto nas zovu. U posljednje dvije godine izgubili smo mnogo divnih umjetnika i ljudi. Poražavajuće je to što poslije njih, bez obzira na veličinu njihovog djela koje će ostati zabilježeni zauvijek, njihovi nasljednici bez pomoći prijatelja ne bi mogli da opstanu. To je trenutak kad ozbiljno staviš prst na čelo i zapitaš se: “O čemu je ovde riječ? Kako to dozvoljavamo?”, rekla je Nataša i dodala.

“Ne mislim na potpuno povlačenje, već na pauze u smislu da ne prihvatam nove angažmane”.

Ne mislim na potpuno povlačenje, već na pauze u smislu da ne prihvatam nove angažmane.

Send this to a friend