Muzika film i TV

Nebojša Glogovac bi danas napunio 49. godina

Prošlo je nepunih sedam mjeseci od smrti Nebojše Glogovca, vrsnog dramskog umjetnika i po mnogima najtalentovanijeg glumca srednje generacije. Otišao je prerano, u 48. godini, nakon kratke borbe sa kancerom.

Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana rodom iz Dramiševa i Milene iz Nevesinja. Kad mu je bilo šest godina, preselili su se u Pančevo. Rado se sjećao djetinjstva u Trebinju, za koje je uvijek govorio da ima posebno mjesto u njegovom srcu.

Kažu da veliki ljudi i umjetnici nikad ne umiru, a zahvaljujući brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu, za koje je nagrađivan u zemlji i inostranstvu, Nebojša će zasigurno živjeti vječno. Bogdan Bilogorac, Fadil, Kaja, Živac, Mladen… samo su neke od njih. Za ulogu Hamleta, u istoimenoj predstavi po djelu Vilijama Šekspira i u Aleksandra Popovskog, posthumno je nagrađen priznanjem “Miloš Žutić”.

Glogovac je preminuo 9. februara i sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Iza sebe je ostavio suprugu Milicu Šćepanović, ćerku Sunčicu i sinove Miloša i Gavrila.

Bio je jedan od rijetkih umjetnika čija smrt je duboko pogodila, ne samo porodicu i kolege, već i ljude koji ga intimno ne poznaju. Na dan njegovog rođenja, brojne kolege i prijatelji su se oglasili na društvenim mrežama dirljivim porukama…

Njegov veliki prijatelj Sergej Trifunović zamislio je kako bi mu čestitao rođendan da je Nebojša živ…

“Piše u novinama da ti je rođendan.”
“Lažu.”
“Srećan ti rođendan, svejedno “
“A Ligu šampiona da mi čestitaš?”
“E sad je…. I rođendan i Ligu šampiona… Dobro, srećan ti rođendan i Liga šampiona.”

Send this to a friend