Muzika film i TV

Nekad i falš zvuči dobro

Grupa “Riblja čorba”, pored serije koncerata kojima ove godine obilježava četiri decenije postojanja, vrijedno radi i na 20. albumu “Da tebe nije”, a prepreku ne predstavlja ni to što legendarni frontmen benda Bora Đorđević posljednjih godina sa suprugom Dubravkom živi u Sloveniji.

Novonastale okolnosti su ga, međutim, primorale da se prilagodi modernim tehnologijama, čemu se ranije protivio.

Početkom ovog vijeka je govorio da i dalje koristi pisaću mašinu radije nego internet, a sada pun entuzijazma na mobilnom telefonu novinarima pušta demo snimke novih “Čorbinih” pjesama. Komunikacija na “Vajberu” mu je, naravno, svakodnevica.

“Nije baš da sam prihvatio mobilni, i dalje ga smatram špijunskom napravom”, uz karakterističan osmijeh, za “Novosti”, kaže Bora.

“Ne volim da snimam digitalno, još nam je živi bubanj “zakon”. Kombinujemo te dvije tehnike. Ne volim ni da glas provlačim kroz “autotjun”, nema potrebe. Čak i ako “odvalim” neki falš, ukoliko je u funkciji pjesme i da joj atmosferu, to je dosta dobro. Neznalice koje koriste “autotjun” samo tako i mogu da pjevaju. Proglasili su to načinom pjevanja”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend