Muzika film i TV

Nenad Jezdić: Da nisam napravio pauzu, odustao bih od glume

Nenad Jezdić je čovek mnogo lica: muž je, otac, poljoprivrednik, ali i glumac. Rad u poljoprivredi, nadomak Valjeva, sada mu je značajniji od poziva dramskog umjetnika za koji se školovao. Otkrio je da je u jednom dijelu karijere samoinicijativno napustio glumu, samo da bi kasnije mogao da se vrati spremniji za sve nedaće koje ta profesija nosi sa sobom.

“Jeste, jeste, ali ispostavilo se da su zapravo to neki valunzi. Ja sam 2009-10. u nekom trenutku samo želio da se izmaknem i srećan sam što sam bio blagosloven da mogu da se izmaknem i da se poslije vratim. I potpuno drugim očima i drugog senzibiliteta i osjećanja sada tretiram i posmatram život, zato što je jako lijepo kada se malo udaljiš od toga za šta misliš da je neprikosnoveno, da je jedino važno, da je jedino utemeljenje u tvom životu. Sada sa nekom većom lakoćom i sa boljom sekiracijom, brigom, pristupam poslu. Sad je, iz onog posla kojim sam počeo da se bavim kada sam malo, da kažem, utihnuo sa radom u pozorištu, došao sam do nekih novih zaključaka: posao je bitan, i ovo je takođe posao. Ali jedan lijep, inspirativan posao, koji najviše tebe samog treba da oplemeni i da uznosi”, rekao je slavni Boda Tajson.

Ističe da uspješno balansira između glumačkog posla i poljoprivrede.

“Nije nekad sve do mene. Nekad postoji sreća – sreća je da uspijevam i nadam se da uspijevam. Postoji nešto u blagodeti i postoje ljudi koji se usude i koji se odluče da idu, da misle da mogu. Ja i dalje mislim da mogu, i tek ću da stvaram, čini mi se. Tek ću da ostvarujem svoje ambicije, samo ako da Bog zdravlja i ako budem mogao da radim”, rekao je Jezdić.

Send this to a friend