Muzika film i TV

Nenad Milosavljević: Kafana je bila sve, Fejsbuk, internet

Legendarna niška “Galija”, jedan od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima, održaće večeras koncert u Sava centru i uživo predstaviti novi album “U raju iznad oblaka”.

Nenad Milosavljević, frontmen Galije, za “Novosti”, otkriva da će grupa, kad je u pitanju materijal sa novog izdanja, odsvirati pjesme za koje su snimili spotove.

“Uvijek postoje neke pjesme koje ti se sviđaju i dalje, ali iz nekog razloga nisu opstale”, kaže Neša Galija.

“Kad ih revitalizujemo, međutim, može lako da se desi da postanu evergrin. Imamo veliki broj pjesama koje su specifične po mnogo čemu. Kad ih posmatraš kroz vrijeme, one dobijaju različito shvatanje”.

Galija je nastala u kafani, a danas njih gotovo da nema.

“Drugo je vrijeme bilo. Svako od nas je osjetljiv na svoju mladost. U ono vrijeme nisu postojali kafići. Kafana je bila sve, Fejsbuk, internet… Kafana je bila i televizija, na kraju krajeva. Sve bitne stvari su se rješavale i svi važni dogovori su se pravili u kafani. Bile su rijetke one koje su imale svoj naziv. Uglavnom se išlo – kod domaćina. Kao da ideš u goste, ali ne kući nego u kafanu. Mi smo jedna od rijetkih grupa, ako ne i jedina, koja nosi naziv po kafani”.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend