Muzika film i TV

Niggor se emotivnom porukom prisjetio prijatelja: Nebo za Nebom plače

Nebojša Saveljić, poznatiji kao Nebo iz sastava „Monteniggers“, 9. juna bi napunio 52 godine. Nažalost, prerana smrt odvojila ga je od onih koji su ga voljeli i sa kojima bi slavio, a jedan od njih bio je njegov prijatelj Igor Lazić Niggor.

 

Poznati muzičar nije zaboravio svog kolegu i prijatelja, pa je podijelio njegovu fotografiju na svom nalogu na Instagramu.

“9. 6. 1971. – 9.6.2023. E moj dobri…”, napisao je Niggor uz fotografiju koju je objavio.

Podsjetimo, posljednjeg dana oktobra 1999. godine, nešto prije četiri sata ujutru, vozilo u kom se nalazio Nebo prešlo je na suprotnu stranu puta zbog neprilagođene brzine i udarilo u stijenu.

Od siline udarca se prevrnulo na krov, a zatim i sletjelo u jarak. Pored Neba je poginulo još dvoje ljudi, a jedna djevojka bila je teško povrijeđena.

 

“Toliko godina je prošlo, a izgleda kao da je bilo juče. Kad god ga se sjetim samo pomislim šta bi bilo da je on sada živ i kako bi to sad izgledalo. Sigurno bi bio čovjek sa porodicom i imao bi djecu, ali, eto, nažalost ga nema, sada je negdje gore sa Gruom i vjerovatno se druže”, rekao je jednom prilikom Niggor.

Send this to a friend