Muzika film i TV

Niko nije tako dobro opisao Osvetnike kao Džordž R. R. Martin

Kreator trenutno najpopularnijeg svijeta epske fantastike “Igre prijestola” Džordž R. R. Martin nije krio svoje oduševljenje grandioznim završetkom Marvelovih “Osvetnika”. Ono što je u svojoj blog objavi vjerovatno pokušao, a nije uspio da sakrije jeste i momenat ljubomore na “Kraj igre”, koji je po broju likova i raspletu dugogodišnje priče vrlo sličan “Igri prijestola”.

“Pogledao sam ‘Kraj igre’ i jednostavno je nevjerovatan. Svaka čast scenaristima i režiseru. Ne mogu da vjerujem da su uspjeli da smjeste sve likove u jedan film i da ih sve prikažu u pravom svijetlu. Finalna bitka je epska, uzbudljiva, puna obrta i na neki čudan način lijepa. Postoji mnogo akcije u filmu, ali to nije jedan od klasičnih glupih akcionih filmova, kojih je ovih dana previše. Sten Li bi bio ponosan. Pitam se da li je ikad sanjao da će likovi koje su Džek Kirbi, Stiv Ditko, ostatak Marvel tima i on kreirali ranih šezdesetih jednog dana dominirati globalnom kulturom?”, napisao je Martin povodom “Osvetnika”.

Fun fact: jedan od prvih Martinovih objavljenih tekstova bilo je satirično pismo Stenu Liju povodom “Fantastične četvorke” iz 1963. godine.

Martin je u svojoj blog objavi pisao i o “Starport” grafičkoj noveli, koja se zasniva na pilot epizodi serije koju je on kreirao 1994. godine, a koja nikad nije ugledala svjetlost dana. A pomalo je pisao i o “Igri prijestola”. Da li je i sam Džordž Martin pomalo razočaran završetkom ekranizacije svoje priče ostaje da se pročita između redova.

Send this to a friend