Muzika film i TV

Nikol Kidman: Svjesna sam koliko malo vremena imam

Nikol Kidman boravila je u Rusiji i tom prilikom družila se sa novinarima. Slavna glumica iz Australije otkrila je da čezne za unucima i kaže da žali što svog supruga, muzičara Kita Urbana, nije srela ranije.

“Postajem svjesna koliko malo vremena imam. Samo bih voljela da imam više vremena. Jedino što želim je da živim duže. Ne znam šta me čeka u životu, ali voljela bih da budem blagoslovljena i imam priliku da vidim svoje unuke. Kit i ja smo se kao par možda mogli naći kad smo imali dvadeset godina, ali upoznali smo se kada smo napunili 40 i još možemo imati sve. Čak i unuke, koje ja toliko priželjkujem”, rekla je oskarovka koju u skorijoj budućnosti očekuju tri filmske premijere.

Za Urbana kaže da joj je srodna duša, a imaju dvije ćerke Sandej Rouz (10) i Fejt Margaret (7). Nikol iz prethodnog braka sa Tomom Kruzom ima Konora (23) i Izabelu Džejn (25), ali je navodno od starije djece udaljila sajentologija.

Za sebe kaže da je u mladosti bila introvertna i sramežljiva, čak i kasnije, u svojim dvadesetima i tridesetima i da su je to odvelo u glumačke vode.

“Zaštitilo me od odlazaka na zabave i na lude provode, a s druge strane omogućilo mi da dublje uplovim u umjetnost”, navela je Nikol.

Najavljuje tri filmske premijere, od kojih je njenoj djeci najvažniji film “Akvamen”. Međutim “Boj Eresd” je dobio preporuku za nominaciju za Oskara.

Džoel Edgerton, australijski reditelj, napisao je ulogu za mene. Predstavićemo ga na Toronto Film Festivalu. Tu igram sporednu ulogu, a imam još jedan film u konkurenciji tamo – ‘Distrojer’ u kom igram glavnu ulogu. Uvijek gledam da su uloge drugačije, da je to nešto što dosad nisam radila ili da za mene ima neko posebno značenje. Ne zanima me veličina uloge, nego istraživanje koje će mi ona ponuditi”, ističe Nikol.

Upitana koliko joj je važno javno mišljenje, Nikol je rekla da nije kao glumica ni sigurna šta tačno to podrazumijeva.

“Što se tiče odabira uloga, smatram se otpadnicom jer oduvijek plešem u ritmu svoje muzike. Čak i ako u nečemu ne uspijem, nema veze – to je bio moj izbor. Ako je to bilo zbog mene, preuzeću krivicu. Međutim, ne želim da radim nešto ako u to ne vjerujem. To je umjetnički vrlo opasno. Uvijek sam govorila da želim da budem hrabrija sa godinama”, kaže glumica.

Za svoje roditelje je rekla da će im večno biti zahvalna zbog svega što su je naučili.

“Majka je podržavala oca i podigla svoje ćerke da imaju život kakav ona sama nije imala. To mi je jako dirljivo. Još pokušavam to da joj vratim. Otac je stekao vrhunsko obrazovanje iako je potekao iz radničke porodice, ali ne bi bez nje uspio”.

Na pitanje šta misli o pokretu #metoo u Holivudu, rekla je da je odgojena kao feministkinja i da joj je u tom pokretu najvažnija jednakost.

“Jednaka prilika, a ne dominacija”, ističe Nikol.

Send this to a friend