Muzika film i TV

Nikol Kidman: Voljela bih da snimam komedije

Megapopularna australijska glumica Nikol Kidman, koja je nedavno napunila 50 godina, uprkos nedostatku uloga za starije žene u Holivudu i dalje uspješno radi i očarava mnoge svojim jedinstvenim šarmom. Kako kaže, osjeća se kao da je “tek napunila 50”.

Oskarovka je nedavno prisustvovala panelu podrške za nastavak serije “Top of the Lake”, gdje je govorila o svojoj karijeri i zahvalnosti na svemu kroz šta je prošla. U ovoj seriji Kidman glumi Juliju.

“Veoma sam sretna što sam ovdje gdje jesam. Fenomenalno je kako je protekla godina donijela mnogo stvari u isto vrijeme. Ne znam kako se sve desilo. Nisam razmišljala ni o čemu, samo mi je tek tako došlo. Veoma sam zahvalna na svemu”, rekla je Kidman.

Iako je poznata po snimanju drama i filmova s teškim životnim pričama, Kidman kaže kako bi voljela da snima komedije.

“Iako kažu da nisam smiješna, voljela bih ostaviti dramu iza sebe. Komediji me najviše uče moja devetogodišnja kćerka i suprug Kit Urban. Spremna sam za nove stvari i ne brinem o tome da neću uspjeti. Odrasla sam gledajući komediju kao što je ‘I Love Lucy’. Ono što me drži blizu ljudi je smijeh. Volim to”, istakla je Kidman.

Na pitanje kako uspijeva da uvijek blista, glumica je rekla kako joj najviše pomažu zahvalnost i ljubav.

“Pružati ljubav, biti voljen i imati želju da doprinosite, podignete glavu, kažete izvini… Sve ove stvari me čine boljom osobom. Treba biti učesnik, a ne voajer”, pojasnila je Kidman.

Australijka je istakla kako nikad nije izgubila želju za glumom i produkcijom. Kako kaže, najviše voli kada kreira nove stvari.

“Volim kad sam u mogućnosti da kažem kako možemo nešto uraditi. Volim gledati kako se stvari dešavaju”, kaže Kidman.

Send this to a friend