Muzika film i TV

Nikola Rokvić: Žao mi je što sam odbio pjesmu Pukni zoro

Pop-folk pjevač raskošnog glasa, Nikola Rokvić, otkrio je da je on trebalo da snimi pjesmu “Pukni zoru”, autora Roberta Pešuta poznatog kao Manjifiko.

“Snimio sam demo, ali sam odbio tu pjesmu. Sada mi je žao”, kaže Rokvić kojem je promaklo da snimi još jedan evergrin narodne muzike “Ne znaš ti” koju je otpjevao Džej Ramadanovski.

“Mislio sam da sam previše mlad za tu pjesmu, a onda sam jednog dana na nekom snimanju čuo Džeja kako priča da je oduševljen tom pjesmom i zapjevao ju je. Dopalo mi se pa sam zvao kompozitora, ali već je bilo kasno jer ju je Džej već bio kupio”, rekao je Nikola.

Manjifiko, muzičar iz Ljubljane, napravio je totalni haos muzikom za “Montevideo”. “Samo malo” se svira na svakoj svadbi, dok “Pukni zoro” već nosi teret izmišljene legende.

Poznati Slovenac kaže da je “Punki zoro” nastala kada nije imao inspiraciju, te da je tada samo “ispijao pivo”.

“Ako gledam pjesme kao svoju djecu, kako se obično mi muzikanti izražavamo, onda pustimo tu djecu u svijet da odu da postignu nešto ili ne. Nekada ne budu uspješna, niko ih se ne sjeti, a ti si mislio kako su divne . Za „Pukni zoro“ nisam ništa mislio, to je bilo “vanbračno dijete“, koje je na brzinu ispalo pošto smo radili muziku za film sa Draganom Bjelogrlićem. On mi je rekao da ima taj neki “srpski patos“, a meni to nije bilo strano, jer sam iz porodice gdje mi je djed bio solunac i stalno mi je pričao o tome. Međutim, kada je pjesma izašla van filma, više nije bila u mojoj vlasti, a ni moje dijete. To je dijete odraslo, počelo da vodi ljubav sa čitavim narodom. Lijepa djevojka je to – moja, a svačija! Dijete koje sam skuvao sa svima, koje me više ne zove niti se vraća kući (smijeh)”, rekao je on.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend