Muzika film i TV Na današnji dan preminuo Nikola Simić

Nikola Simić se prvi put zaljubio u 76. godini i divno objasnio suštinu ljubavi

Foto: Novosti

Na današnji dan 2014. godine preminuo je Nikola Simić koji je do posljednjeg dana svog života na ekranu i van njega širio optimizam.

Nikola Simić je rođen u Beogradu, u pekarskoj porodici. U gimnaziji je glumio u dramskoj sekciji, a kasnije je diplomirao na FDU. Iako ga publika najviše pamti po televizijskim i filmskim ulogama, bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1959. do januara 2014.

Djeca nekog prošlog vremena ga pamte kao čovjeka koji je pozajmio glas crtanom junaku Dušku Dugoušku, a rečenica “Šefe, koji ti je vrag” koju je izgovarao u svom maniru, aktuelna je i danas.

Nikola Simić je u intervjuu koji je dao za “Puls”, četiri godine prije smrti, rekao između ostalog „Znate kako, čovjek se i zaljubi.”

“Ne mora sve da bude bukvalno da bi bilo realno. Može da bude i platonski. Jesam zaljubljen, prvi put u životu. U sebe! Šalim se, zaljubljen sam u svoje unuke, koje su predivne. Starija Isidora voli pozorište, a mala Sara ima tri godine i ne znam kojim će putem krenuti. Ali privatna priča i to… O tome nećemo pričati. To je moje lično”, rekao je Simić tada.

On je objasnio i kakve veze hrabrost ima sa zaljubljivanjem.

“A treba se zaljubljivati. Psiholozi kažu da dođe trenutak kad čovjek želi da promijeni način svog života. Treba imati hrabrosti i smjelosti i to uraditi. Ja to znam, naravno iz prve ruke. Trebalo je imati hrabrosti i igrati „Dunda“ u Dubrovniku te večeri kad su mi saopštili da mi je otac umro. I niko to nije znao. Trebalo je imati hrabrosti i igrati „Bubu“ 30. decembra, a sahraniti majku 29”, objasnio je tada legendarni glumac.

Send this to a friend