Muzika film i TV

Njujork nazvao čitav kvart po Wu-Tang Clanu

Da je Wu-Tang Clan jedna od najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u Njujorku, koje su im odale počast kakva se rijetko viđa.

Mnogi tek poslije smrti dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za zvijezde Sea Star festivala, Wu-Tang Clan, u gradu koji nikad ne spava, odvojen cio jedan kvart. Nekoliko ulica koje čine Park Hil, četvrt njujorškog Stejten Ajlenda, jednog od pet djelova ove metropole, od sada službeno nose ime “Wu-Tang District”, u čast jedne od najvećih grupa u istoriji muzike, a koji potiču baš iz tog kvarta.

Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko vijeće Njujorka u decembru jednoglasno odlučilo da ovi hip-hop velikani zaslužuju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 miliona prodatih albuma, niza nagrada i sopstvene robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti.

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih odbornika, uz članove Wu-Tang Clana:

“Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost da odamo počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Stejten Ajlend na internacionalnu mapu”, izjavila je za medije gradska odbornica Debbie Rose i dodala:

“Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rep i hip-hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svjetskim muzičarima i pravcima na koje su uticali”.

Raekwon The Chef na svom je Facebooku podijelio video snimak otkrivanja table uz riječi: “Hvala Stejten Ajlend, Njujork”.

Send this to a friend